15 Noiembrie 2013 publicat în Sarcina 2 share-uri

Amniocenteza este o procedura care se efectueaza in timpul sarcinii pentru a detecta eventualele boli sau malformatii pe care bebelusul le-ar putea avea. Aflati, in continuare, cand este bine sa efectuati o amniocenteza si care sunt riscurile si beneficile acestei interventii.

Amniocenteza

Amniocenteza este un test care se face in timpul sarcinii, intre saptamanile 16 – 20, pentru a determina daca bebelusul are anumite infectii, malformatii sau alte anomalii genetice. Testul este invaziv si implica un risc mic de pierdere a sarcinii si nu trebuie facut de catre toate viitoarele mame, ci doar de cele care au peste 35 de ani sau o sarcina cu risc crescut de probleme.

Cum se efectueaza amniocenteza?

Amniocenteza ofera medicului informatii despre starea de sanatate a copilului pe baza extractiei de lichid amniotic, lichid ce inconjoara bebelusul in uterul mamei. Pentru a efectua amniocenteza, viitoarei mamici i se va face inainte o ecografie pentru a stabili dimenisunile si pozitia fatului, apoi se stabileste locul ideal pentru punctia amniotica si se dezinfecteaza cu alcool sau solutie de iod.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

In cursul interventiei, se introduce un ac lung si subtire in abdomenul gravidei pana in uter, sub permanent control ecografic si, cu ajutorul unei seringi, se extrage o cantitate mica de lichid amniotic, care apoi este trimis la analize, in laboratorul genetic, urmand ca rezultatele sa soseasca in maximum 14 zile.

Interventia este putin dureroasa, nu dureaza mai mult de 30 de secunde si nu ridica probleme majore. Unele femei pot avea crampe abdominale care sa dureze intre 24 si 48 de ore, insa nu trebuie sa isi faca niciun fel de griji in ceea ce priveste fatul sau lezarea acestuia, deoarece tot procesul se desfasoara sub control ecografic.

Cand se recomanda o amniocenteza?

• Cand femeile au trecut de varsta de 35 de ani

• Cand o ecografie abdominala anterioara a indicat faptul ca bebelusul ar putea avea defecte structurale asociate cu o problema cromozomiala

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

• Cand gravidele au rezultate modificate la tripu-test

• Cand mama a mai fost insarcinata si bebelusul a avut o anomalie genetica

• Cand mama sau partenerul au avut o anomalie sau o boala genetica in familie

• Cand gravidele au rezultate anormale la testul de screening din primul trimestru

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri