”Ceea ce unele femei nu stiu este ca, in momentul in care o femeie insarcinata bea alcool, indiferent de
concentratia alcoolica a bauturii, acesta ajunge in sange, fiind transportat prin sistemul circulator in placenta si apoi in sangele fetal.Expunerea bebelusilor la alcool in perioada prenatala poate genera aparitia Sindromului Alcoolic Fetal, caracterizat prin malformatii faciale, afectiuni la nivel cerebral sau retard de crestere.
Mamicile trebuie sa fie foarte atente, pentru ca pana si un consum moderat de alcool poate dauna in mod permanent sanatatii fetusului, de aceea este recomandat sa nu se consume alcool in timpul sarcinii si alaptarii,” explica Dr. Alina Ursuleanu, medic specialist in Obsterica si Ginecologie, in cadrul programului www.DespreAlcool.ro – ”Afla-ti echilibrul”.
In perioada septembrie-octombrie 2013, in cadrul acestui program, are loc o campanie de informare a viitoarelor mamici, desfasurata pe mai multe canale. Ele pot citi despre riscurile asociate consumului de alcool in timpul sarcinii pe platforma de responsabilizare, in sectunea dedicata sarcinii: www.desprealcool.ro/alcoolul-si-corpul-tau/sarcina/.
Mai multe informatii pot fi regasite pe platforma www.DespreAlcool.ro, ce promoveaza un comportament responsabil si luarea de decizii informate legate de consumul de alcool.
Foto femeie insarcinata bea vin@Shutterstock.com
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”