13 Mai 2016 publicat în Sarcina 7 share-uri

Tu stii care sunt modificarile care au loc in corpul tau atunci cand esti gravida? Descopera-le pe cele mai surprinzatoare dintre ele!

Fiecare sarcina este considerata un miracol, un dar nepretuit, o bucurie de nedescris si un sentiment divin. Fiecare copilas este un ingeras si nu ne putem opri din a gasi cele mai frumoase cuvinte pentru a descrie cea mai frumoasa perioada din viata unei femei.

Burtica creste vazand cu ochii, iar cand bebelusul incepe sa dea din picioruse, parca totul capata un nou sens si centrul universului tau devine micutul ce are sa vina curand pe lume.

Foto: Alexey Fursov, Shutterstock

In spatele acestor lucruri extraordinare, se ascund si alte procese surprinzatoare ce tin de perioada unei sarcini.

Parul creste mai repede

Hormonii de natura masculine sufera o crestere importanta de-a lungul sarcinii, iar pilozitatea creste si ea odata cu acestia. Este posibil sa observi ca parul de pe corp creste mai repede decat de obicei iar culoarea se poate intensifica. Tot acest proces revine la normal odata ce bebelusul vine pe lume.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Alunitele se inmultesc

Estrogenul si hormonii de crestere au o activitate mult mai intensa in timpul sarcinii si au un proces mai accelerat decat in mod normal. Alunitele de pe corp sunt si ele in raza lor de actiune, asa ca acestea devin mai inchise la culoare, mai mari si mai multe. Procesul se stopeaza automat dupa nastere.

Ingrosarea vocii

Pare ca toate aceste lucruri se datoreaza haosului in care hormonii se afla in timpul sarcinii. Pentru ingrosarea vocii sunt “de vina” hormonii masculini care au o activitate mai intensa atat timp cat esti gravida. Este posibil ca dupa sarcina, vocea sa ramana un pic mai groasa decat inainte, dar acestea sunt doar cazuri izolate.

Sensibilizarea gingiilor

Modificarile hormonale care au loc in timpul sarcinii duc la cresterea fluxului sanguin, ceea ce poate determina sangerarea gingiilor sau cel putin sensibilizarea acestora.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Voi ce lucruri interesante ati descoperit despre corpul vostru in timpul sarcinii?

Foto prima pagina: Alexey Fursov, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri