Fiecare sarcina este considerata un miracol, un dar nepretuit, o bucurie de nedescris si un sentiment divin. Fiecare copilas este un ingeras si nu ne putem opri din a gasi cele mai frumoase cuvinte pentru a descrie cea mai frumoasa perioada din viata unei femei.
Burtica creste vazand cu ochii, iar cand bebelusul incepe sa dea din picioruse, parca totul capata un nou sens si centrul universului tau devine micutul ce are sa vina curand pe lume.
Foto: Alexey Fursov, Shutterstock
In spatele acestor lucruri extraordinare, se ascund si alte procese surprinzatoare ce tin de perioada unei sarcini.
Parul creste mai repede
Hormonii de natura masculine sufera o crestere importanta de-a lungul sarcinii, iar pilozitatea creste si ea odata cu acestia. Este posibil sa observi ca parul de pe corp creste mai repede decat de obicei iar culoarea se poate intensifica. Tot acest proces revine la normal odata ce bebelusul vine pe lume.
Alunitele se inmultesc
Estrogenul si hormonii de crestere au o activitate mult mai intensa in timpul sarcinii si au un proces mai accelerat decat in mod normal. Alunitele de pe corp sunt si ele in raza lor de actiune, asa ca acestea devin mai inchise la culoare, mai mari si mai multe. Procesul se stopeaza automat dupa nastere.
Ingrosarea vocii
Pare ca toate aceste lucruri se datoreaza haosului in care hormonii se afla in timpul sarcinii. Pentru ingrosarea vocii sunt “de vina” hormonii masculini care au o activitate mai intensa atat timp cat esti gravida. Este posibil ca dupa sarcina, vocea sa ramana un pic mai groasa decat inainte, dar acestea sunt doar cazuri izolate.
Sensibilizarea gingiilor
Modificarile hormonale care au loc in timpul sarcinii duc la cresterea fluxului sanguin, ceea ce poate determina sangerarea gingiilor sau cel putin sensibilizarea acestora.
Voi ce lucruri interesante ati descoperit despre corpul vostru in timpul sarcinii?
Foto prima pagina: Alexey Fursov, Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară