Perioada sarcinii este una foarte importanta, atat pentru viitoarea mamica, cat si pentru bebelus. Ideal ar fi ca toate problemele stomatologice sa fie rezolvate inainte de a va hotari sa deveniti mama, deoarece pe perioada sarcinii lucrurile se complica.

Articol de Andreea Damian, medic specialist la Best Dental Romania

Perioada sarcinii este deosebit de importanta, asa ca ar fi ideal ca toate problemele stomatologice sa fie rezolvate inainte de a va hotari sa deveniti mama, deoarece pe perioada sarcinii lucrurile se complica. Daca insa acest lucru nu este posibil, deoarece, in cele mai multe dintre cazuri, copilul vine “neprogramat”, intalnirile cu medicul dentist trebuie musai sa continue si pe perioada sarcinii.

Femeia insarcinata nu poate beneficia de extractii dentare, de implanturi dentare si , in general, de orice manopera chirurgicala ce presupune anestezie, de aceea controalele periodice sunt foarte importante.

In timpul sarcinii, saliva devine mai acida, iar anumite bacterii se dezvolta si se inmultesc mult mai repede, favorizand aparitia cariilor si a tartrului. In plus, mesele sunt mult mai dese, iar cheful si interesul gravidei pentru igienizarea cavitatii orale se diminueaza, intreaga atentie indreptandu-se asupra schimbarilor ce au loc in organism.

Cel mai important tratament pe intreaga perioada cat sunteti insarcinata este profilaxia. Cavitatea orala trebuie sa fie in permanenta foarte curata, pentru a preveni aparitia cariilor si a gingivitei de sarcina si eventualele complicatii ale acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau

“Femeia insarcinata trebuie sa vina la intalnirea cu medicul dentist la fiecare 3 luni, pentru a mentine sanatatea cavitatii orale si pentru a preveni aparitia altor probleme, care, pe parcursul sarcinii pot fi imposibil de rezolvat”, afirma Andreea Damian, medic specialist Best Dental Romania.

***

Andreea Damian este medic dentist la Best Dental Romania, avand peste 10 ani de experienta in stomatologia generala, estetica dentara si faciala si pedodontie.

“Lucrul cu copiii mi se pare minunat. Iti dai seama cine esti si ce poti cu adevarat, cand, dupa tratament, copilul iti zambeste si te recompenseaza cu o imbratisare.”

Va recomandam sa cititi si:

Cum putem preveni cariile dentare la cei mici?

Interviu cu medicul stomatolog - Ce trebuie sa stie o mama despre dentitia copilului ei?

Lectia sanatatii orale se invata de mic

Importanta sanatatii orale pentru femeile insarcinate

Spalatul dintilor poate deveni o distractie aromata pentru cei mici

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri