12:08, 14 August 2013 publicat în Sarcina

In timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de aparitie a complicatiilor dentare din cauza modificarii profilului hormonal, precum si a scaderii capacitatii de aparare a sistemului imunitar. In plus, majoritatea femeilor acorda atentie exclusiv copilului si neglijeaza propria sanatate orala.

Comunicat de presa

In timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de aparitie a complicatiilor dentare din cauza modificarii profilului hormonal, precum si a scaderii capacitatii de aparare a sistemului imunitar. In plus, majoritatea femeilor acorda atentie exclusiv copilului si neglijeaza propria sanatate orala.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Totusi, este foarte important ca femeia gravida sa inteleaga importanta ingrijirii dintilor atat pentru ea insesi, cat si pentru a-i asigura bebelusului o dezvoltare sanatoasa.

De ce este necesar ca femeile insarcinate sa fie foarte atente la igiena lor dentara? De exemplu, complicatiile dentare din timpul sarcinii pot influenta greutatea copilului la nastere, iar femeile cu afectiuni ale gingiilor prezinta risc de nastere prematura.”, informeaza Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, medic dentist cu Dublu Doctorat in Stiinte Medicale, recunoscut pentru competentele sale in Elvetia, Germania si SUA si coordonator al Clinicii Swiss Ecodent din Bucuresti.

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...

Problemele dentare care pot aparea in timpul sarcinii sunt sangerarile, durerile gingivale sau umflarea gingiilor. Acestea dispar odata cu nasterea, insa pot genera complicatii. Pentru a le evita, medicii stomatologi recomanda ingrijirea dintilor si a gingiilor prin periaj dentar regulat si folosirea atei dentare, alaturi de o alimentatie echilibrata si de un control stomatologic periodic.

Pentru a mentine o stare buna de sanatate a gingiei si a dintilor in cursul sarcinii, specialistii Clinicii Swiss Ecodent sugereaza:

• Spalatul pe dinti regulat, cel putin de 2 ori pe zi (dimineata si seara, dupa alimentatie).

• Utilizarea unei periute de dinti normale sau electrice de consistenta medie, care se schimba la interval de 3 luni.

• Alocarea unui timp suficient periajului dentar (minim 5 minute manual, minim 2 minute electric) si insistarea pe toate suprafetele dentare.

• Curatarea zilnica a spatiilor dintre dinti cu ajutorul atei dentare sau al periutei interdentare, in special ales seara, pentru a indeparta placa dentara si din zonele greu accesibile.

• Utilizarea pastelor de dinti si a apelor de gura cu fluor, in functie de indicatiile medicului stomatolog, si folosirea dusurilor bucale pentru o igienizare mai riguroasa.

• Avand in vedere ca o femeie insarcinata are tendinta sa consume dulciuri, este indicata mestecarea de guma, pentru reechilibrarea pH-ului.

• Prezentarea la un control stomatologic atat la inceputul sarcinii, cat si pe parcursul ei.

Va recomandam si:

Lectia sanatatii orale se invata de mic

Interviu cu stomatologul - ce trebuie sa stie o viitoare sau actuala mamica?

Cele mai frecvente afectiuni dentare la copii

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri