26 Iulie 2013 publicat în Sarcina 14 share-uri

Ei bine, daca sunteti insarcinate nu trebuie sa mancati nici cat pentru doi si nici sa va faceti probleme ca nu veti mai slabi. Trebuie doar sa aveti o alimentatie echilibrata si sanatoasa, sa faceti sport si, nu in ultimul rand, sa tineti cont de greutatea pe care o aveati inainte de a ramane insarcinata.

Greutatea in sarcina reprezinta principala problema a viitoarelor mamici, acestea punandu-si o multime de intrebari: Cat este normal sa ma ingras in timpul sarcinii? Trebuie sa mananc cat pentru doi? Oare voi reusi sa slabesc dupa nastere?

Ei bine, nu trebuie sa mancati nici cat pentru doi si nici sa va faceti probleme ca nu veti mai slabi, trebuie doar sa aveti o alimentatie echilibrata si sanatoasa, sa faceti sport si, nu in ultimul rand, sa tineti cont de greutatea pe care o aveati inainte de a ramane insarcinata.

Limitele de siguranta – in kilograme

In timpul sarcinii, trebuie sa luati in greutate, deoarece nu mai sunteti decat voi, vorbim acum si despre bebelus, placenta, lichidul amniotic etc. Daca veti reusi sa castigati in greutate intr-un ritm normal, atunci veti avea o sarcina lipsita de probleme si o nastere usoara. O femeie insarcinata trebuie sa ia in greutate aproximativ 16 kilograme, insa acest lucru variaza in functie de greutatea initiala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Cate kilograme poti lua in sarcina in functie de greutatea initiala

• Daca inainte sa ramaneti insarcinate erati subponderale, atunci trebuie sa luati in greutate ceva mai mult, pentru a va asigura ca nu veti intampina probleme in timpul sarcinii si ca micutul se va dezvolta in conditii normale, fara a se naste prea mic sau prematur. In aceasta situatie, greutatea acumulata in timpul sarcinii poate ajunge pana la 19 kilograme.

• In cazul in care aveati o greutate normala, atunci trebuie sa luati in plus maximum 14 kilograme.

• Daca erati supraponderale, atunci greutatea acumulata nu trebuie in niciun caz sa depaseasca 12 kilograme, deoarece riscati sa va alegeti cu unele afectiuni si sa aveti dificultati la nastere.

• Indiferent de greutatea initiala, daca sunteti insarcinata cu gemeni, greutatea pe care trebuie sa o luati este formata din suma greutatii pentru un singur copil plus jumatate din aceasta.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Descopera si:

Cat este normal sa iei in greutate in timpul sarcinii

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri