26 Iulie 2013 publicat în Sarcina 14 share-uri

Ei bine, daca sunteti insarcinate nu trebuie sa mancati nici cat pentru doi si nici sa va faceti probleme ca nu veti mai slabi. Trebuie doar sa aveti o alimentatie echilibrata si sanatoasa, sa faceti sport si, nu in ultimul rand, sa tineti cont de greutatea pe care o aveati inainte de a ramane insarcinata.

Cate kilograme trebuie sa acumulezi in fiecare trimestru de sarcina

In primul trimestru de sarcina, bebelusul nu are nevoie de asa multi nutrienti si nu trebuie sa va ingrijorati daca nu luati prea mult in greutate. Indicat ar fi sa va ingrasati cu 2,7 kilograme. Dupa primul trimestru insa, este imperativ necesar sa incepeti sa acumulati kilograme, intr-un ritm normal si treptat.

In medie, o femeie insarcinata ar trebui sa ia in greutate intre 300 si 500 de grame pe saptamana, dupa primul trimestru de sarcina, pentru a ajunge la sfarsitul sarcinii sa aiba maximum 14 kilograme in plus.

Te-ar mai putea interesa si:

Moda pentru gravidute. Tendintele verii 2013

Haine gravide

Cum sa fii cea mai chic graviduta?

Unde se depoziteaza kilogramele in plus din timpul sarcinii

Daca te-ai gandit ca intreaga greutate acumulata in timpul sarcinii se va depune numai pe coapse, solduri si abdomen, afla ca te-ai inselat. Kilogramele in plus din timpul sarcinii sunt repartizate dupa cum urmeaza:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

• Bebelusul – 3.5 kg

Placenta – 500-1000 grame

• Lichidul amniotic – 1 kg

• Uterul - 1-1,5 kg

• Sani – 900 grame

• Volumul sanguin maternal – 1,5 kg

• Lichid in tesuturi – 2 kg

• Depozite de grasime – 3-4 kg

Riscurile la care te expui daca acumulezi prea multe kilograme

O crestere prea mare in greutate in timpul sarcinii poate cauza probleme atat viitoarei mamici, cat si bebelusului. Iata care sunt riscurile la care te expui daca acumulezi prea multe kilograme:

• Hipertensiune arteriala

Diabet gestational, adesea fara simptome. Daca acestea exista totusi, sunt reprezentate de oboseala si sete continua.

• Dureri de spate

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri