22 Noiembrie 2013 publicat în Sarcina 16 share-uri

Sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata oricarei femei, de aceea trebuie tratata asa cum se cuvine, acordandu-i-se o mare importanta. Pentru a va asigura ca totul este in ordine cu voi si cu bebelusul vostru, este necesar sa faceti o serie de teste. Specialistul Kidz va vine in ajutor cu o multime de informatii utile despre testele pe care ar fi bine sa le efectuati pe parcursul sarcinii.

Perioada sarcinii este cea mai frumoasa si cea mai importanta din viata unei femei, de aceea viitoarea mamica trebuie sa ii acorde o atentie deosebita si sa efectueze toate testele necesare, pentru a se asigura ca totul este in regula cu bebelusul ei.

De-a lungul intregii sarcini, exista o multime de analize si teste care trebuie facute in functie de evolutie, pentru a determina starea de sanatate a bebelusului, dar si a mamei. In functie de perioada de sarcina in care va aflati, specialistul Kidz va sfatuieste sa va faceti analize de sange, de urina si de secretie vaginala, ecografie de control, dublul test sau ecografia fetala, triplul test, amniocenteza si testul de Rh.

Dublul test (ecografia fetala)

Dublul test sau ecografia fetala se poate realiza fie pe cale abdominala, fie vaginala, si este extrem de important pentru a detecta posibilele malformatii congenitale ale fatului.
Ecografia fetala identifica riscul de aparitie a unor anomalii la nivelul membrelor si inimii fatului sau a unor malformatii precum Trisomia 13, Trisomia 18. Trisomia 21. Pentru obtinerea unor rezultate cat mai exacte, este bine sa se efectueze si analize din sangele matern si sa nu se calculeze riscul doar pe baza masuratorilor ecografice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă” 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Dupa aflarea rezultatelor, medicul specialist va decide daca este nevoie de un test de diagnostic si, daca se hotaraste efectuarea acestuia, va avea loc biopsia de vilozitati coriale, un test invaziv ce presupune recoltarea de tesut placentar, cu ajutorul unui ac.

Triplul test

Triplul test se efectueaza in trimestrul al doilea de sarcina, intre saptamanile 15 – 19 si este un test neinvaziv ce se efectueaza pentru descoperirea unor anomalii fetale precum: sindromul Down, sindromul Edwards sau defectele de tub neural.

De asemenea, cu ajutorul acestui test, se analizeaza dimensiunile pentru cap, fata, abdomen, membre, cord, coloana vertebrala, cantitatea de lichid amniotic etc. Este indicat ca triplul test sa se efectueze in special de femeile insarcinate care depasesc varsta de 35 de ani, deoarece in cazul lor riscurile ca bebelusul sa se nasca cu malformatii este mai ridicat.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Cititi si:

Teste recomandate in primul trimestru de sarcina

14 Analize medicale pentru primul trimestru de sarcina

Foto femeie insarcinata ecografie@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri