Primul trimestru de sarcina este deosebit de important in dezvoltarea copilului, in aceasta perioada orice anomalie duce la aparitia malformatiilor congenitale grave, incompatibile cu viata. De aceea viitoarea mamica trebuie atent analizata medical pentru a se asigura sanatatea acesteia si a copilului in dezvoltare, pentru a se trata eficient diferitele disfunctii si pentru a stabili o dieta precisa si personalizata pentru fiecare gravida in parte.

Teste imunologice pentru rubeola

Rubeola este una din bolile frecvente ale copilariei si atunci cand gravida a facut aceasta boala prezinta anticorpii specifici si la varsta adulta. Uneori acesti anticorpi pot sa scada si viitoarea mama primeste imunizare. In caz contrar insa, cand mama nu a avut aceasta boala in antecedente, fie este vaccinata in preconceptie (daca planuieste sarcina) fie este imunizata in timpul sarcinii (pentru femeile care nu au planuit sarcina). Infectarea cu virusul rubeolic in timpul sarcinii determina malformatii fetale grave.


Transaminazele si analizele de depistare a hepatitelor

Transaminazele evalueaza functia hepatica si femeia insarcinata trebuie sa faca teste pesntru a depista daca este infectata sau nu cu unul sau mai multe virusuri hepatitice.

Analizele de urina

Se analizeaza functia renala prin determinarea creatininei precum si un posibil diabet prin determinarea glucozei in urina. Sumarul de urina poate evidentia deasemenea o infectie si se va cere si urocultura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Calcemia

Calcemia este determinata pentru a se evalua nivelul de calciu in sange. Acest mineral este foarte important in dezvoltarea copilului.

Teste de depistare a unor infectii materne

Femeia insarcinata este testata pentru sifilis, HIV, toxoplasmoza (risc de avrot spontan), rubeola (risc de malformatii congenitale foarte grave), Citomegalvirus, Listeria monocytogenes.

Analiza secretiilor vaginale

Prin acestea se identifica daca viitoarea mamica sufera sau nu de o vaginita sau colpovaginita care ar putea pune in pericol sanatatea fatului. De asemenea este evaluat colul uterin cu atentie, iar prezenta sangerarilor poate indica anumite patologii sau riscul de avort spontan. Secretiile vaginale pot determina unele boli cu transmitere sexuala, cum ar fi, spre exemplu triomonaza.

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri