Este o saptamana cu unele schimbari, frumoasa privind relatia mama-copil, insa in care devii mai sensibila si trebuie sa te ingrijesti mai mult. Picioarele se vor umfla tot mai des si durerile de spate pot sa apara daca nu inveti sa-ti tii coloana drapta, caci burtica devine tot mai grea, insa te vei amuza ascultand muzica cu bebe. De ce spun aceasta? Pentru ca numeroase studii au scos la iveala faptul ca bebelusilor din burtica le place muzica clasica si in special Vivaldi. Asculta cea mai cunoscuta melodie, Anotimpurile si vei sesiza probabil, cum li s-a intamplat mamicilor din timpul studiilor, ca bebe asculta atent sectiunea adagio si devine foarte nelinistit pe cea allegro. Ar fi interesant sa-ncerci si distractiv, cine stie, poate vei naste un mare muzician.

Este o saptamana cu unele schimbari, frumoasa privind relatia mama-copil, insa in care devii mai sensibila si trebuie sa te ingrijesti mai mult. Picioarele se vor umfla tot mai des si durerile de spate pot sa apara daca nu inveti sa-ti tii coloana drapta, caci burtica devine tot mai grea, insa te vei amuza ascultand muzica odata cu bebe. De ce spun aceasta? Pentru ca numeroase studii au scos la iveala faptul ca bebelusilor din burtica le place muzica clasica si in special Vivaldi. Asculta cea mai cunoscuta melodie, “Anotimpurile” si vei sesiza probabil, cum li s-a intamplat mamicilor din timpul studiilor, ca bebe asculta atent sectiunea “adagio” si devine foarte nelinistit pe cea “allegro”. Ar fi interesant sa-ncerci si distractiv, cine stie, poate vei naste un mare muzician.

Saptamana 24: ce face bebe in burtica?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Bebe se dezvolta din ce in ce mai mult, ia in greutate, ajungand la aproximativ 550 de grame si cam 32 de centimetri.

Aceasta saptamana este una foarte importanta in dezvoltarea bebelusului. Astfel, acum incepe sa i se formeze in organism depozitele adipoase fiziologice, inclusiv grasimea subcutanata si tot acum isi incep formarea depozitele de grasime bruna. Grasimea bruna are un deosebit efect termic ce va ajuta bebelusul sa isi regleze temperatura la nastere, ca apoi aceasta grasime sa dispara definitiv pana la maturitate cand rolul ei este compensat de maturarea altor procese de termoreglare. Musculatura bebelusului este in continua dezvoltare, iar aparatul respirator ajunge sa se apropie de formele finale, dezvoltandu-se inclusiv brohiile si bronhiolele si se secreta tot acum niste lichide speciale care ii destind si relaxeaza lui bebe alveolele pulmonare incomplet dezvoltate inca, mimand procesul respiratiei. O nastere prematura in aceasta saptamana ar putea culmina cu malformatii ale copilului, insa sansa de supravietuire sub stricta supraveghere medicala este de aproximativ 85%.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Micutul prezinta in aceasta perioada o importanta dezvoltare a sistemului nervos si papilele gustative sunt deasemenea in dezvoltare. Aude destul de bine si memoria sa continua sa se dezvolte. Este posibil, desi nu pentru toti bebelusii, ca in aceasta saptamana micutul sa deschida ochisorii si chiar sa clipeasca. Formele ii sunt dezvoltate complet si arata la fel ca atunci cand se va naste, doar ca este in miniatura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri