Este o saptamana cu unele schimbari, frumoasa privind relatia mama-copil, insa in care devii mai sensibila si trebuie sa te ingrijesti mai mult. Picioarele se vor umfla tot mai des si durerile de spate pot sa apara daca nu inveti sa-ti tii coloana drapta, caci burtica devine tot mai grea, insa te vei amuza ascultand muzica cu bebe. De ce spun aceasta? Pentru ca numeroase studii au scos la iveala faptul ca bebelusilor din burtica le place muzica clasica si in special Vivaldi. Asculta cea mai cunoscuta melodie, Anotimpurile si vei sesiza probabil, cum li s-a intamplat mamicilor din timpul studiilor, ca bebe asculta atent sectiunea adagio si devine foarte nelinistit pe cea allegro. Ar fi interesant sa-ncerci si distractiv, cine stie, poate vei naste un mare muzician.

Ce simte mamaica in saptamana 24 de sarcina?

Burtica este din ce in ce mai mare iar ombilicul iese in afara daca nu s-a intamplat pana acum acest lucru. Picioarele se umfla mai des si va trebui sa incerci sa te menajezi, chiar daca te duci la serviciu, incerca sa stai cat mai putin in picioare, iar seara cand ajungi acasa, dupa un dus cald, sa tii picioarele ridicate macar jumatate de ora. Nu este o perioada incantatoare ca simptomatologie, s-ar putea ca gingiile sa sangereze sau sa iti curga sange din nas (epistaxis) pe fondul cresterii tensiunii venoase, ori chiar sa ai hemoroizi sangeranzi, insa nu te speria, aceasta perioada nu dureaza mult si toate acestea sunt normale pentru varsta gestationala la care te aflii. Daca esti alarmata, pentru a te linisti, vorbeste cu medicul tau si iti va da toate informatiile de care ai nevoie.

Incearca sa iti mentii coloana dreapta, caci burtica si sanii aduc o greutate mai mare si pozitia incorecta a coloanei iti poate aduce dureri mai mari. In aceasta saptamana medicul iti va cere probabil investigatii care masoara glicemia pentru a o monitoriza in dorinta de a depista precoce un diabet gestational.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Tot in aceasta perioada poti deja sa inveti ce program de somn are bebe, daca il monitorizezi atent. Astfel, poti sa iti adaptezi si tu programul dupa al lui, sa incerci sa te odihnesti cand el doarme. Ai grija la zgomotele puternice, bebe le aude si se poate speria. S-ar putea ca gandul nasterii sa iti para putin stresant si sa te sperie, insa incearca sa aplici modalitatile de autocontrol al dispozitiei, gandeste-te ca mai tarziu, cand nasterea va fi si mai aproape, vei fi mai speriata iar stresul tau il resimte si bebe. Sanii se tot dezvolta, la fel si lactatia. Hormonii produsi de placenta sunt in crestere si au capacitatea de a inhiba activitatea insulinei, de aceea exista risc de diabet gestational.

De acum incolo va trebui sa cauti sa te odihnesti din ce in ce mai mult.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri