21 Ianuarie 2020 publicat în Sarcina 74 share-uri

Testul de toleranță la glucoză, cunoscut și sub denumirea de test oral de toleranță la glucoză, măsoară răspunsul corpului la zahăr. Testul de toleranță la glucoză poate fi utilizat pentru a depista diabetul de tip 2.

Ce înseamnă diabetul gestațional

Diabetul gestațional începe atunci când organismul nu poate produce toată insulina de care are nevoie pentru sarcină. Nivelurile scăzute de insulină, combinate cu modificări hormonale, pot duce la rezistență la insulină. Când se întâmplă acest lucru, niveluri ridicate de glucoză se acumulează în sânge.

Toate aceste pot conduce la următoarele complicații: glicemie ridicată la făt și niveluri scăzute după naștere, dificultăți în timpul nașterii, un risc mai mare de rupere vaginală în timpul nașterii și sângerare după naștere, un risc de dezvoltare a diabetului de tip 2 în viitor.

Tratament

Dacă rezultatele sugerează că nivelul glicemiei este ridicat, medicul poate recomanda următoarele sfaturi:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE
  • Adoptarea unei alimentații sănătoase adecvată diabetului gestațional
  • Practicarea de exerciții fizice ușoare
  • Monitorizarea nivelului glicemiei
  • În unele cazuri, administrarea insulinei

Dacă te confrunți cu această problemă, medicul îți va oferi consultanță cu privire la nevoile și planul de tratament personalizat, deoarece diabetul afectează diferit fiecare persoană.

* Silviu Istoc este medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetală și Chirurgie Ginecologică Minim Invazivă și la Clinica ProVita. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a întors acasa pentru a ajuta pacientele din România să aducă pe lume copii sănătoși.

Foto fr si main: By Visuta /Shutterstock

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri