Tratarea afectiunilor
In timp ce poate fi tentant sa administrezi tratamente comune pentru o ameliorare rapida a simptomelor, anumite medicamente ar putea fi daunatoare, in functie de stadiul sarcinii. De exemplu, aspirina poate cauza probleme cu coagularea sangelui si poate afecta inima sau plamanii fatului in etapele finale ale sarcinii.
In unele cazuri, medicul poate prescrie corticosteroizi pentru ameliorarea congestiei nazale, dar numai dupa primul trimestru. Cel mai bine este sa eviti urmatoarele medicamente in timpul sarcinii, desi in anumite circumstante acestea pot fi prescrie in doze mici, in special pentru persoanele cu alergii: decongestionante orale, ibuprofen, expectorante.
Este foarte important sa respecti indicatiile medicului pentru a trece peste aceste „obstacole” fara a pune sarcina in pericol.
* Silviu Istoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Cu o formare in Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a intors acasa pentru a ajuta pacientele din Romania sa aduca pe lume copii sanatosi.
Foto fr si main: By AnnaVel /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară