18 Februarie 2020 publicat în Sarcina 36 share-uri

Sinuzita si otita sunt doua probleme destul de comune in aceasta perioada a anului, dar care pun nenumarate intrebari in mintea gravidutelor.

Tratarea afectiunilor

In timp ce poate fi tentant sa administrezi tratamente comune pentru o ameliorare rapida a simptomelor, anumite medicamente ar putea fi daunatoare, in functie de stadiul sarcinii. De exemplu, aspirina poate cauza probleme cu coagularea sangelui si poate afecta inima sau plamanii fatului in etapele finale ale sarcinii.

In unele cazuri, medicul poate prescrie corticosteroizi pentru ameliorarea congestiei nazale, dar numai dupa primul trimestru. Cel mai bine este sa eviti urmatoarele medicamente in timpul sarcinii, desi in anumite circumstante acestea pot fi prescrie in doze mici, in special pentru persoanele cu alergii: decongestionante orale, ibuprofen, expectorante.

Este foarte important sa respecti indicatiile medicului pentru a trece peste aceste „obstacole” fara a pune sarcina in pericol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur Cele mai încurajatoare citate despre succes 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

* Silviu Istoc este medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita. Cu o formare in Germania, Doctorul Silviu Istoc s-a intors acasa pentru a ajuta pacientele din Romania sa aduca pe lume copii sanatosi.

Foto fr si main: By AnnaVel /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri