31 Martie 2020 publicat în Sarcina 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Specialistul în Obstetrică-Ginecologie ne dezvaluie 5 lucruri care sunt diferite la cea de-a doua sarcină în comparație cu prima.

A deveni mămică este unul dintre cele mai frumoase lucruri din viața unei femei. În momentul în care afli vestea cea mare, te cuprinde un cumul de emoții și gânduri care par copleșitoare. Cu toate acestea, trecând prin experiența primei sarcini, mămicile consideră că știu la ce să se aștepte în ceea ce privește următoare sarcină. Însă, lucrurile pot fi diferite.

Astăzi, dr. Silviu Iștoc (foto), șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital, ne spune 5 lucruri care sunt diferite la cea de-a doua sarcină în comparație cu prima.

Vei simți mișcările fătului mai devreme

„În timpul celei de-a doua sarcini, mișcările copilului vor deveni vizibile mai devreme decât au făcut-o în timpul primei sarcini. Unul dintre motivele acestui lucru este faptul că mușchii abdominali sunt mai slabi față de ultima ta sarcină. Drept urmare, nu va dura mult timp să simți și vezi loviturile din burtică,”afirmă dr. Silviu Iștoc.

Mai multe grețuri matinale și oboseală

Majoritatea femeilor se pot simți mai epuizate în timpul celei de-a doua sarcini decât în prima. Un motiv ar putea fi acela că nu se pot odihni complet, deoarece poartă deja grija unui copil.

Greața însoțită de vărsături sau amețeli reprezintă unul dintre simptomele obișnuite ale sarcinii în general, dar intensitatea poate să fie aceeași.

Pot apărea durerile de spate mai devreme

Durerea de spate, care se poate intensifica pe măsură ce centrul gravitațional al corpului se deplasează pentru a te acomoda cu burtica în creștere, poate apărea mai devreme la a doua sarcină. Dacă mușchii abdominali sunt mult mai slabi în a doua sarcină, este posibil să ai dureri de spate mai devreme. Pentru a preveni și a ușura durerile de spate, poartă pantofi cu talie joasă (dar nu plată) și dormi pe-o parte cu o pernă între genunchi pentru sprijin.

Poziția fătului este mai joasă

„Mușchii abdominali slăbiți nu pot susține un bebeluș la fel de bine ca înainte, așa că fătul se deplasează mai jos în abdomen. Aspectul pozitiv este că, probabil, vei respira mai ușor și vei mânca mai confortabil decât în prima sarcină. Dezavantajul? Poți suferi de urinare frecventă și disconfort pelvin din cauza presiunii suplimentare asupra vezicii urinare și a zonei pelvine.”, adaugă dr. Silviu Iștoc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri