31 Martie 2020 publicat în Sarcina 2 share-uri

Specialistul în Obstetrică-Ginecologie ne dezvaluie 5 lucruri care sunt diferite la cea de-a doua sarcină în comparație cu prima.

Travaliul durează mai puțin

Nu este o regulă, dar durata travaliului este probabil să fie mai scurtă de data aceasta. În timp ce mamele care nasc pentru prima dată petrec, de obicei, undeva între cinci și 12 ore în travaliu activ, în general progresează mult mai rapid pentru femeile care au trecut deja prin această experiență înainte, și care durează în medie între 2 și 7 ore.

De asemenea, s-ar putea să ajungi la momentul nașterii puțin mai devreme decât prima dată. Cercetările arată că femeile care au fost însărcinate înainte au mai multe șanse să nască până în a 40 1/2 săptămână de sarcină. Și etapa de „împingere” este adesea mai ușoară.

Multe femei susțin că întreaga sarcină a trecut cu mult mai repede a doua oară. Dacă ești însărcinată pentru a doua oară, nu îți face griji prea mult în legătură cu procesul – cele nouă luni vor trece mai repede decât crezi.

* Silviu Iștoc este medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetală și Chirurgie Ginecologică Minim Invazivă și la Clinica ProVita. Cu o formare în Germania, Doctorul Silviu Iștoc s-a întors acasă, pentru a ajuta pacientele din România, să aducă pe lume copii sănătoși.

Foto fr si main: By Natalia Deriabina /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri