7 Iulie 2020 publicat în Sarcina 10 share-uri

Sarcina si serviciul pot fi uneori dificil de gestionat. In alte cazuri, cand nu exista probleme de sanatate si riscuri, mama poate lucra pana aproape de nastere. Afla cum sa iti mentii sanatatea cat timp esti insarcinata si mergi la serviciu si ce drepturi au angajatele gravide.

Simptomele sarcinii si gestionarea lor la serviciu

Multe femei reusesc sa lucreze pana aproape de nastere, atat timp cat starea de sanatate si evolutia sarcinii o permit. Insa simptomele specifice sarcinii pot face zilele de munca mai dificil de gestionat.

Greturile si varsaturile sunt simptomele cele mai frecvente in primul trimestru de sarcina. Pentru a le ameliora, incearca sa mananci cantitati mai mici si mai des, din alimente pe care le agreezi. Covrigeii sarati sau alte gustari similare sunt recomandate in aceste cazuri, pentru ca nu iti declanseaza starile de greata. Ceaiul de ghimbir sau limonada cu ghimbir amelioreaza si acestea greturile. Daca te confrunti si cu varsaturile, poti fi pregatita cu cateva pungi pe care sa le ai la indemana. Daca activitatea iti permite, discuta cu angajatorul despre posibilitatea unui program de lucru mai flexibil sau de a lucra de acasa in unele zile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Oboseala si starea de somnolenta sunt specifice primelor saptamani de sarcina, apoi spre final e posibil sa te simti din nou obosita si lipsita de energie. Ca sa fii odihnita la serviciu, incearca sa mergi la culcare devreme. Iar la lucru, cand ai pauze, fa putina miscare sau iesi afara, la aer, daca ai posibilitatea. Exercitiile de respiratie sunt iarasi utile pentru a creste nivelul de energie. Hidrateaza-te corespunzator si tine la indemana o sticla de apa pe birou sau in zona ta de lucru.

Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: By wavebreakmedia/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri