3 Decembrie 2020 publicat în Sarcina 6 share-uri

Sarcina prelungita este numita si sarcina postmatura sau post-termen. Iata ce inseamna, care sunt posibilele cauze, ce complicatii pot aparea si ce solutii medicale exista.

Ce este sarcina prelungita?

Sarcina prelungita (cunoscuta si sub numele de sarcina post-termen, sarcina dupa data scadenta sau post-matura) este sarcina care persista pana la 42 de saptamani de gestatie sau mai mult. Astfel, o sarcina care dureaza mai mult de 42 de saptamani este considerata post-termen. In general, femeile nasca la 37 – 42 de saptamani de sarcina.

Cauze sarcina prelungita

In majoritatea cazurilor, nu exista o cauza evidenta a unei sarcini post-termen. Unele sarcini post-termen nu sunt cu adevarat post-termen. Este posibil ca data scadenta sa nu fi fost calculata corect. O ecografie in primul trimestru poate oferi cea mai precisa data scadenta. Insa, chiar si aceasta data scadenta este o estimare a momentului in care ati putea naste. Nu se cunoaste cauza exacta pentru toate cazurile de sarcina prelungita. Este, de asemenea, mai probabil sa aveti o sarcina post-termen daca:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior
  • sunteti la prima sarcina;
  • in trecut ati avut sarcini care au trecut de 42 de saptamani;
  • sunteti supraponderala;
  • fatul este de gen masculin.

Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri