20 August 2021 publicat în Sarcina 1 share-uri

Afla totul despre sarcina extrauterina (sarcina ectopica), care sunt cauzele, simptomele la care sa fii atenta si ce implica tratamentul. 

Ce este o sarcina extrauterina?

O sarcina extrauterina sau ectopica apare cand un ovul fertilizat se implanteaza in afara cavitatii uterului. Cel mai frecvent loc pentru o sarcina ectopica este trompa uterina, dar exista multe alte locuri unde poate fi localizata o sarcina extrauterina. Din pacate, nu este posibila mutarea unei sarcini ectopice in uter.

Majoritatea cazurilor de sarcina ectopica apar in trompa uterina si, prin urmare, sunt denumite uneori sarcini tubare. Placenta in curs de dezvoltare nu poate accesa un aport bogat de sange, iar trompa uterina nu este suficient de mare pentru a sustine embrionul in crestere. Trompele uterine nu sunt concepute pentru a sustine un embrion in crestere. Astfel, ovulul fertilizat intr-o sarcina tubara nu se poate dezvolta corespunzator. Uterul este capabil sa se extinda si sa creasca odata cu sarcina. Insa, trompa uterina nu poate creste si nu se extinde in acelasi mod, astfel incat o sarcina ectopica nu poate continua sa se dezvolte normal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Pe masura ce sarcina devine mai mare, se intinde trompa la un anumit nivel, ceea ce provoaca dureri si chiar ruptura trompei uneori. Daca se intampla acest lucru, pot exista sangerari interne grave si poate fi necesara o interventie chirurgicala de urgenta. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri