4 Noiembrie 2021 publicat în Sarcina 2 share-uri

Atunci cand sunt gravide, femeile acorda o mai mare atentie sanatatii lor si se feresc de orice factor daunator care le-ar putea deteriora starea de sanatate. Totusi, pe durata sarcinii corpul femeii trece printr-un proces de schimbare, iar modificarile hormonale o pot face sa devina mai sensibila la alergii si raceli.

In aceste situatii poate aparea si tuse, care de cele mai multe ori nu reprezinta un motiv de ingrijorare. Chiar si asa, tusea este destul de neplacuta in cazul femeilor gravide, care simt un disconfort destul de mare atunci cand tusesc cu o frecventa ridicata.

Cauzele aparitiei tusei la gravide

Tusea reprezinta un reflex de curatare a cailor respiratorii de mucus sau corpi straini, care poate aparea in urma inhalarii fumului, prafului sau ca rezultat al unor afectiuni precum otite, pneumonii, traheite. De regula, o tuse obisnuita dispare in 3 saptamani fara a necesita tratament.

In cazul gravidelor, tusea poate aparea din cauza unor infectii virale sau bacteriene. Aceasta nu afecteaza in mod direct fatul, insa poate fi deranjanta pentru gravida care tuseste repetitiv, indiferent de tipul de tuse.

Tusea in sarcina poate fi provocata de raceala, gripa, inhalarea unor factori iritanti, alergii, sinuzita, laringita, bronsita. Daca tusea nu dispare si trebuie tratata, femeile gravide sunt conditionate de alegerea unor tratamente care sa nu puna sarcina in pericol. De aceea, majoritatea se orienteaza catre siropuri naturale pentru tuse. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Sursa foto: pexel.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri