13 Ianuarie 2022 publicat în Sarcina 8 share-uri

Citeste mai multe despre infectiile cordonului ombilical, cand pot asa apara si care sunt factorii de risc, semne si simptome asociate si ce implica tratamentele.

Ce este cordonul ombilical?

Cordonul ombilical transporta nutrienti si sange de la mama la copil in timpul sarcinii. Dupa nastere, cordonul, care nu are terminatii nervoase, este prins (pentru a opri sangerarea) si taiat aproape de buric, lasand un bont – bontul ombilical. In general, bontul cade in 1-3 saptamani dupa nastere. Un copil poate dezvolta o infectie a cordonului ombilical inainte sau dupa nastere. Funisita este inflamatia tesutului conjunctiv al cordonului ombilical – raspuns inflamator fetal. In timpul nasterii si al procesului de prindere si taiere, germenii pot invada cordonul si pot provoca infectii. Infectia bontului ombilical se numeste omfalita.

Vezi aici mai multe despre cordonul ombilical.

Infectiile cordonului ombilical – semne si simptome

Infectiile cordonului ombilical pot aparea inainte sau dupa nastere. Infectiile care apar inainte de nastere, de obicei nu provoaca niciun simptom specific, dar pot exista semne de lichid amniotic infectat. Infectiile care se dezvolta dupa nastere pot determina schimbarea culorii sau sangerarea bontului ombilical. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Placenta praevia: ce înseamnă și care sunt factorii care afectează placenta – explicații de la un medic ginecolog Drenajul limfatic manual previne și ameliorează mai multe boli cronice. Ce efecte are în recuperarea după operațiile de cancer Ce trebuie să știi despre infecțiile urinare?

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri