Ce este cordonul ombilical?
Cordonul ombilical transporta nutrienti si sange de la mama la copil in timpul sarcinii. Dupa nastere, cordonul, care nu are terminatii nervoase, este prins (pentru a opri sangerarea) si taiat aproape de buric, lasand un bont – bontul ombilical. In general, bontul cade in 1-3 saptamani dupa nastere. Un copil poate dezvolta o infectie a cordonului ombilical inainte sau dupa nastere. Funisita este inflamatia tesutului conjunctiv al cordonului ombilical – raspuns inflamator fetal. In timpul nasterii si al procesului de prindere si taiere, germenii pot invada cordonul si pot provoca infectii. Infectia bontului ombilical se numeste omfalita.
Vezi aici mai multe despre cordonul ombilical.
Infectiile cordonului ombilical – semne si simptome
Infectiile cordonului ombilical pot aparea inainte sau dupa nastere. Infectiile care apar inainte de nastere, de obicei nu provoaca niciun simptom specific, dar pot exista semne de lichid amniotic infectat. Infectiile care se dezvolta dupa nastere pot determina schimbarea culorii sau sangerarea bontului ombilical. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: pexels.com
Programul care a ajutat adolescentele de la sate să recunoască relațiile abuzive.
Poți salva vieți, chiar dacă nu știi să operezi pe cord deschis
AVON și Kaufland România continuă campania #CancelCancer, îndemnând femeile să fie parte din cel mai mare manifest-social al scuzelor (ne)necesare.
Cum se prepară cafeaua la rece? Află de la specialiști care este cea mai simplă metodă