18 Februarie 2022 publicat în Sarcina 28 share-uri

Citeste mai multe despre profilul biofizic fetal – ce implica aceasta procedura, cand poate fi recomandata, ce riscuri are si ce inseamna rezultatele.

Ce este profilul biofizic fetal?

Profilul biofizic fetal este un test simplu folosit pentru a evalua stare de sanatate a bebelusului in sarcina. Acest test masoara ritmul cardiac al bebelusului, tonusul muscular, miscarea, respiratia si cantitatea de lichid amniotic din jurul copilului. Analiza se face de obicei in ultimul trimestru de sarcina, in caz de anumiti factori de risc sau daca gravida a depasit termentul de gestatie normal. Daca exista riscul ca bebelusul sa aiba probleme in timpul sarcinii (sarcina cu risc crescut), se poate face un profil biofizic pana la 32 -34 de saptamani sau mai devreme.

Ce urmareste testarea?

Testul evalueaza si puncteaza fiecare dintre urmatoarele:

  • frecventa cardiaca a bebelusului;
  • miscarile respiratorii ale bebelusului;
  • miscarile fetale;
  • tonusul muscular al bebelusului;
  • cantitatea de lichid amniotic. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să creezi o primă impresie pozitivă la interviul de angajare Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt întotdeauna îndreptate către familie, copii, părinți, dar niciodată către nevoile lor. True Grey by Wella Professionals. 50 Shades of Grey

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri