22 Februarie 2022 publicat în Sarcina 1 share-uri

Citeste pe larg despre testul fetal non-stres, cand se recomanda aceasta testare si ce masoara, daca exista riscuri asociate pentru mama si fat si cum se interpreteaza rezultatele.

Ce este un test fetal non-stres?

Un test fetal non-stres este un test sigur, neinvaziv pentru femeile insarcinate. Masoara ritmul cardiac al fatului pe masura ce acesta se misca in uter. In general, ritmul cardiac fetal creste in timpul miscarii. Daca rezultatele testelor non-stres arata ca ritmul cardiac nu este normal, poate insemna ca fatul nu primeste suficient oxigen. In acest caz, pot fi necesare mai multe teste sau tratamente, iar in unele cazuri chiar poate fi necesara inducerea nasterii.

Pe masura ce incepi sa simti miscarile bebelusului in burtica, vei observa si ca fatul devine si mai activ. Si, pe masura ce bebelusul se misca, bataile inimii fetale cresc. Bataile cardiace puternice ale inimii inseamna ca bebelusul primeste suficient oxigen. Insa, daca bebelusul nu se misca mult sau daca miscarile incetinesc, acest lucru poate indica faptul ca fatul nu primeste suficient oxigen.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Medicii recomanda un test fetal non-stres si atunci cand cred ca ar putea exista o problema cu bebelusul daca sunteti expusa riscului de complicatii in sarcina. Un test non-stres este facut de obicei de la inceputul celui de-al treilea trimestru, dupa saptamana 32 de sarcina – desi uneori poate fi facut mai devreme in sarcinile cu risc ridicat. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri