24 Februarie 2022 publicat în Sarcina 5 share-uri

Citeste mai multe despre testul de stres la contractii uterine – cand se recomanda aceasta testare, ce implica si cum se interpreteaza rezultatele, precum si riscuri posibile asociate.

Ce este testul de stres la contractii uterine?

Testul de stres la contractii uterine are rolul de a verifica daca starea bebelusului se va mentine buna pe durata contractiilor din travaliul real. In momentul unei contractii, aportul de oxigen si sange la fat scade pentru scurt timp. De obicei, aceasta nu este o problema, insa ritmul cardiac al unor copii poate deveni mai lent. Modificarile acestea pot fi observate pe monitorul extern fetal in timpul acestui test. Se foloseste un senzor plasat pe abdomen (un monitor fetal extern) pentru a inregistra ritmul cardiac al bebelusului dupa ce se administreaza medicamentele pentru a declansa contractii. Testul inregistreaza ritmul cardiac al bebelusului si contractiile tale. Acest test se mai numeste si test de provocare cu oxitocina.

Pentru testul de stres la contractii uterine se administreaza de obicei oxitocina. Aceasta provoaca o serie de contractii. Uneori, in loc de oxitocina poate fi folosita tehnica de stimulare a mameloanelor ce face ca organismul sa elibereze oxitocina in mod natural. In timpul testului, ritmul cardiac al bebelusului poate incetini intr-un anumit tipar sau model dupa o contractie, in loc sa accelereze. Asta inseamna ca bebelusul poate avea probleme cu stresul indus de travaliul normal. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Kudika Tarot

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri