Varicela in timpul sarcinii – povestea unei sarcini cu risc crescut | Povesti de mama

8 Decembrie 2023 publicat în Sarcina 9 share-uri

Seria de povesti de mama continua cu povestea Emei despre cele doua nasteri ale sale, dintre care una cu risc crescut din cauza varicelei. Povestea ei ne arata cat de important este sa ceri pareri de la mai multi medici si ce inseamna sa-ti asumi o sarcina cu risc.

Scopul acestor povesti este de a impartasi informatii pretioase si sfaturi cu celelalte mamici din comunitatea Mami si Copilul care se pregatesc pentru o viitoare nastere sau sarcina.

Daca si voi doriti sa va spuneti povestea in cadrul acestei campanii, va rugam sa cititi acest articol.


Un articol scris de Ema D.

Ma numesc Ema Dumbrava si am 36 ani. Am doua fete de, cea mare 4 ani si 8 luni si cea mica de 6 luni.

Prima sarcina am avut-o la 30 ani. Nu a fost o sarcina programata. Am ramas insarcinata desi luam anticonceptionale. Am luat o folie intreaga peste sarcina, asteptam sa imi vina menstruatia si ea nu mai venea. Eram deja insarcinata in 5 saptamani si cateva zile.

Sarcina a decurs bine, nu am avut greturi mari sau alte probleme de genul acesta. M-am pregatit intens pentru nastere, m-am documentat si am citit tot ce imi cadea in mana despre acest subiect. Am nascut la Polizu (Maternitatea Polizu); spitalul si personalul medical a fost foarte dragut si amabil (in conditiile in care nu am acordat “atentii”). Travaliul nu a fost lung; a durat de la ora 6 seara pana la 12.45 cand am nascut. Nasterea a fost una provocata, avand deja 42 saptamani, iar copilul nu dadea semne ca ar vrea sa vina pe lume.

Momentul nasterii nu a fost unul minunat… din nefericire nu ma incadrez la mamicile care nasc usor. Cu doua ore inainte de nastere am avut contractii groaznice (nu am crezut ca durerile pot fi asa de mari). Nu am facut anestezie epidurala si nu am luat alte analgezice. Doamna doctor m-a urcat pe masa, dilatatia era ok dar… copilul s-a intors. Pur si simplu nu a vrut sa iasa! Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto articol: CI Photos/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri