18 Aprilie 2024 publicat în Sarcina 2 share-uri

Afla totul despre sarcina si bolile de inima si vase, ce se intampla cu inima in sarcina, cum trebuie sa procedeze femeile cardiace si care sunt semnele unei disfunctionalitati ale inimii in sarcina. 

Ce se intampla cu inima in sarcina?

Sarcina are efecte majore asupra mamei, iar sistemul cardiovascular este cel mai afectat de aceste schimbari. Inima mamei este nevoita sa pompeze o cantitate din ce in ce mai mare de sange, proportional cu luna de sarcina, asadar inima va depune un efort suplimentar. In cazul femeilor sanatoase, riscurile sunt minime, insa in cazul femeilor cu boli de inima, sarcina poate fi complicata, iar monitorizarea cardiaca este importanta.

Tanara cardiaca care doreste sa devina mama constituie o problema importanta. In cursul unei sarcini, inima e obligata sa-si sporeasca activitatea. Deci sa foloseasca forta sa de rezerva. Dar se
intelege ca forta de rezerva la o inima bolnava scade pe masura ce boala avanseaza si in lumina acestui sfat, medicul admite sau nu sarcina.

Apreciarea rezistentei fortelor de rezerva ale inimii se face in functie de felul bolii si de simptomele prezentate de gravida bolnava. Uneori insa aceste simptome nu se datoreaza agravarii bolii ci insasi sarcinii. O cardiaca compensata supravegheata de medic si bine ingrijita va suporta sarcina la fel de bine ca si o gravida sanatoasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Summit Art Creations /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri