IN ACEST ARTICOL:

În timpul sarcinii, alimentația joacă un rol esențial atât pentru sănătatea mamei, cât și pentru dezvoltarea optimă a bebelușului. O dietă bogată în superalimente nu doar că sprijină starea de bine a gravidei, dar poate avea și efecte pozitive asupra sănătății micuțului, atât în timpul sarcinii, cât și pe parcursul vieții sale.

Superalimentele sunt alimente bogate în nutrienți esențiali, oferind multiple beneficii pentru sănătate. Spanacul, afinele, semințele de chia și avocado sunt bogate în nutrienți esențiali, antioxidanți și acizi grași omega-3. Acești compuși contribuie la sănătatea placentei, organul esențial pentru transferul de nutrienți și oxigen de la mamă la făt. O placentă sănătoasă asigură un mediu optim pentru dezvoltarea celulelor stem, care pot fi ulterior recoltate la naștere pentru potențiale utilizări medicale.

În plus, antioxidanții din fructe și legume proaspete protejează celulele de stresul oxidativ și susțin funcția imunitară, în timp ce acizii grași omega-3, găsiți în peștele gras, avocado sau nuci ajută la reducerea inflamațiilor, susțin dezvoltarea cerebrală a fătului și reduc riscul de complicații cardiovasculare.

Astfel, o dietă echilibrată și bogată în superalimente nu doar că îmbunătățește sănătatea gravidei, dar poate avea un impact semnificativ asupra eficienței celulelor stem și a regenerării celulare. Acest proces este crucial pentru recuperarea după naștere și menținerea sănătății mamei și a bebelușului.

Dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical al Cord Blood Center, subliniază importanța nutriției în timpul sarcinii: "O dietă bogată în superalimente poate avea un impact profund asupra eficienței celulelor stem și a proceselor de regenerare celulară. Nutrienții esențiali din aceste alimente nu doar că protejează celulele stem, dar le și optimizează funcționarea, contribuind astfel la vindecarea și menținerea sănătății pe termen lung".

Recoltarea placentei în întregime, împreună cu sângele și cordonul ombilical este o procedură valoroasă care poate oferi multiple beneficii pe termen lung pentru sănătatea copilului și a familiei. O dietă sănătoasă în timpul sarcinii poate influența pozitiv calitatea acestor celule stem, maximizând potențialul lor terapeutic.

Celulele stem recoltate la naștere pot fi utilizate pentru tratarea a numeroase afecțiuni, iar în prezent peste 85 de afecțiuni au indicații standardizate de utilizare a celulelor stem și sute de studii clinice cu rezultate promițătoare, care sugerează că diabetul, AVC-ul, boala Parkinson, scleroza multiplă, fibroza pulmonară și multe alte afecțiuni pot fi tratate cu succes prin utilizarea celulelor stem din placentă”, a adăugat Dr. Coltor.

Foto fr si main: Nutlegal Photographer /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri