Tipuri de dureri frecvente ce pot aparea in sarcina
Pe masura ce sarcina progreseaza, uterul se extinde si pot aparea unele dureri – durerea in sarcina. Nu doar durerile abdominale sunt comune in sarcina. Desi durerea in sarcina multe dureri sunt comune si nu indica o problema, cu toate acestea, de regula, daca aveti dureri severe, trebuie sa va adresati medicului pentru a va asigura ca totul este in regula.
Durerile de spate pot aparea oricand, in special la femeile care au avut dureri de spate inainte de a ramane insarcinate. In primul trimestru de sarcina pot fi comune unele dureri pelvine usoare, dureri de cap asociate cu stres si oboseala, crampe uterine usoare. In al doilea trimestru pot aparea unele crampe sau contractii usoare, fara model, durere sciatica in partea inferioara a spatelui, in zona fesei.
In al treilea trimestru pot aparea dureri la eforturi musculare, contractii (contractii Braxton Hicks sau chiar semne de travaliu precoce), iar spre finalul sarcinii contractiile de travaliu, care sunt de regula regulate, cu un debut treptat pana ating un punct maxim, apoi se reduc si dupa un timp clar incepe urmatoarea comtractie. Durata dintre contractii este de cel putin un minut si poate fi de 2-4 minute.
Principalele forme de durere legate de sarcina
Durerea in sarcina – Principalele dureri care apar in sarcina sunt:
- „Dureri de crestere” – Pe masura ce bebelusul si uterul cresc, orice tesut trebuie sa se intinda, ceea ce creeaza o senzatie de intindere intermitenta, dar intensa, ca durerea in partea inferioara a abdomenului si in jos, inghinal. Se poate simti ca si cum muschii abdominali care se intind sunt suprasolicitati.
- Dureri de cap – In prima jumatate a sarcinii nu este neobisnuit sa aveti dureri de cap usoare, dar persistente. Acestea sunt mai frecvente spre sfarsitul zilei. Aceste dureri de cap sunt cauzate de o combinatie de factori, de la deshidratare, la oboseala si hormoni de sarcina, toate in cantitati diferite.
Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Foto fr si main: ShotPrime Studio /Shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9