Toate femeile insarcinate stiu astazi ca este interzisa folosirea diferitelor medicamente pe parcursul celor 9 luni de sarcina si in timpul alaptarii, deoarece medicamentele contin substante care pot fi toxice pentru fat si pot determina aparitia de malformatii.
Unele medicamente, cum sunt anticoagulantele (aspirina), pot determina sangerari si sunt contraindicate in ultima parte a sarcinii deoarece pot aparea hemoragii masive la nastere din cauza imposibilitatii sangelui de a se coagula.

Medicamentele care prescrise de medic nu prezinta riscuri

Trebuie subliniat faptul ca pe parcursul sarcinii, medicul va prescrie orice fel de medicament, in doza considerata. Nu lua de capul tau pastile pentru ca poti gresi dozele si astfel, un medicament admis poate fi riscant.

Plantele medicinale si ceaiurile din plante nu sunt contraindicate, dar e bine sa intrebi medicul daca vrei sa folosesti vre-o planta medicinala. Sunatoarea, musetelul, teiul, menta, patlagina, matasea de porumb pot fi adjuvante in tratarea unor afectiuni minore.

Pentru durere, raceala si febra cel mai indicat produs este paracetamolul. Daca esti insarcinata nu trebuie sa iei ibuprofen (Nurofen, Paduden, Advil), mai ales in ultimele 3 luni de sarcina.

Aspirina, luata in doze mici se pare ca nu afecteaza sarcina, dar mai bine sa eviti administrarea ei, mai ales in ultimul trimestru de sarcina, deoarece, in doze mari, ea poate produce hemoragii atat la fat, cat si la mama, intarzie cresterea si dezvoltarea fatului in uter, poate determina complicatii la nastere.

Dintre antibiotice, penicilinele par sa fie cele mai sigure: moldamin, amoxicilina, augmentin, ampicilina, moldamin, eritromicina; iar cefalosporinele ar trebui utilizate cu prudenta.

Femeile insarcinate care sufera de diabet zaharat sau diabet gestational nu trebuie sa foloseasca antidiabetice orale, ci se indica injectarea cu insulina.

In cazul aparitiei unei dureri de stomac se recomanda utilizarea de antiacide pentru ameliorare si explorarea leziunilor prin efectuarea unei endoscopii digestive superioare dupa nastere.

Vitaminele si sarcina

Vitaminele sunt benefice in timpul sarcinii, dar in anumite limite, deoarece unele vitamine consumate in exces si lipsa altora pote deveni nociva.

Se cunoaste ca deficitul de acid folic in timpul sarcinii produce asa numitul “defect de tub neural”, o malformatie serioasa a sistemului nervos al fatului. Se recomanda sa iei 0,4 mg de acid folic zilnic inca inainte de conceptie si in primul trimestru de sarcina pentru a evita anomaliile ce le poate provoca deficitul de acid folic.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri