Uneori, cele 9 luni de sarcina sunt asociate cu unele semne si simptome neplacute, care iti pot strica fericirea si bunadispozitie, facandu-te sa nu te simti bine. Unul din aceste simptome suparatoare este durerea de spate.
Este bine cunoscut faptul ca in timpul sarcinii nu ai voie sa iei niciun medicament fara sa consulti medicul. Exista multe metode pe care le poti folosi pentru a trata durerea de spate din sarcina fara sa folosesti medicamente.

Iata ce poti face pentru a calma durerea de spate:

Aplica local caldura: fie ca este vorba despre o baie sau despre un dus cald, ambele pot fi folositoare in durerea de spate.

Foloseste o centura de sustinere: fizioterapeutii recomanda astfel de centuri pentru a mai usura greutatea pe care o exercita fatul asupra muschilor spatelui si a celor abdominali.

Maseaza-ti spatele si fa exercitii:
masajul spatelui poate ajuta musculatura obosita. Incearca sa te apleci intr-o parte sau peste spatarul unui scaun sau sa stai intinsa pe o parte.

Dormi pe partea stanga si foloseste o perna pentru sustinere: daca vei dormi pe partea stanga cu o perna sub burtica iti vei micsora considerabil durerile de spate. De asemenea, un pat mai tare iti poate face bine la spate.

Pentru prevenirea si ameliorarea durerilor lombare se recomanda sa porti incaltaminte comoda, fara tocuri. Relaxeaza-te, evita eforturile fizice si odihneste-te cat mai mult. Incearca sa nu dormi intinsa pe spate si foloseste o centura pelvina pentru sustinerea greutatii.

De obicei, durerea de spate din timpul sarcinii nu este un motiv intemeiat pentru a apela la medic, dar daca durerile se inrautatesc si apar brusc la o intensitate mare sau experminetezi dureri ritmice (acesta poate fi un semn de travaliu prematur) trebuie sa te adresezi imediat medicului care te ingrijeste.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri