Multe dintre femeile gravide se confrunta cu pofte acute pentru anumite alimente, dar aceste pofte nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare deoarece ele sunt absolut normale.

Organismul e destept!

Specialistii spun ca organismul uman este atat de inteligent, incat prin intermediul poftelor ar sugera deficitul unor substante. Daca faci o obsesie in timpul sarcinii pentru lapte si derivate din lapte, cel mai probabil ai nevoie de mai mult calciu. Pofta exagerata pentru fructe tradeaza un deficit de vitamina C, iar dulciurile sugereaza ca gravida ar trebui sa consume mai multe calorii.

Pana unde e normal…?

Poftele pentru alimentele obisnuite sunt normale…dar ce este de facut atunci cand gravida are pofte neobisnuite, cum ar fi acelea de a gusta pamant, argila, varul de pe pereti, vopsea sau alte alimente care nu se consuma in mod normal? Acest fenomen poarta numele de PICA si el este foarte nociv atat pentru mama, cat si pentru bebe.

Orice viitoare mamica care se confrunta cu astfel de pofte trebuie sa se abtina si sa nu guste din substantele toxice. Cel mai bine ar fi ca o astfel de gravida sa consulte medicul pentru a vedea ce se poate face in acest caz.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Ce poftesc gravidele?

Cel mai frecvent gravidele poftesc la dulciuri, inghetata, muraturi, mancaruri picante, fructe, produse din lapte, chipsuri sau asocieri neobisnuite intre aceaste alimente. Fiecare mamica este diferita in felul sau, si fiecare poate avea diferite pofte care de care mai ciudate in timpul sarcinii.

In cele 9 luni de sarcina, gravida este sensibila si fragila. Tocmai de aceea preferintele alimentare sunt vazute ca un soi de rasfat pe care femeile gravide il primesc. Dar atentie la cresterea exagerata in greutate, care poate afecta bunul mers al sarcinii si dezvoltarii normale a fatului!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri