Multe dintre femeile gravide se confrunta cu pofte acute pentru anumite alimente, dar aceste pofte nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare deoarece ele sunt absolut normale.
Multe dintre femeile gravide se confrunta cu pofte acute pentru anumite alimente, dar aceste pofte nu trebuie sa constituie un motiv de ingrijorare deoarece ele sunt absolut normale.

Poftele si preferintele alimentare din timpul sarcinii se datoreaza variatiilor hormonale care modifica perceptiile gustative ale femeii insarcinate- uneori si femeile aflate in perioada menstruatiei au unele pofte.

Aceste preferinte alimentare se manifesta in mod diferit: nevoia imperioasa de a manca un anumit aliment in toiul noptii, preferinta pentru un aliment favorit in fiecare zi, sau pofta pentru alimente care nu erau agreate de gravida inaintea sarcinii. In foarte putine cazuri femeile insarcinate nu se confrunta cu astfel de pofte.

Mituri…

Pe seama poftelor din timpul sarcinii s-au nascut numeroase mituri populare. Unii spun ca poftele apar pentru ca bebelusul din burtica ar dori sa manance un anumit aliment, aceasta preferinta fiindu-i transmisa mamei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

In general mamicile se tem de faptul ca nesatisfacerea acestor pofte ar face rau fatului, ar putea provoca avort spontan sau ca cel mic s-ar naste apoi cu semne corporale in forma alimentului poftit si neconsumat cand intervine pofta.

Toate acestea sunt numai mituri, lucruri neadevarate despre preferintele alimentare ale femeii gravide. Ele nu fac rau fatului, ci doar predispun viitoarea mama la acumularea mai multor kilograme in timpul sarcinii decat este normal.

Poftele variaza

Studiile au aratat ca preferintele alimentare ale gravidei variaza pe parcursul sarcinii. In primul trimestru de sarcina, gravidele percep mai bine gustul amar si refuza alimentele care au acest gust ca un mecanism de protectie fata de substantele toxice care i-ar putea face rau fatului.

In cel de-al doilea si al treilea trimestru de sarcina, femeile insarcinate prefera sa manace alimente sarate, care pot trada o nevoie a organismului pentru sodiu, si acre (muraturi, chipsuri, fructe). Apare foarte frecvent si pofta pentru dulciuri, cum sunt ciocolata, inghetata sau fructele, sau pot aparea pofte pentru asocieri ciudate intre alimente, cum ar fi mere cu ketchup.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri