Consumul de alcool si tutun actioneaza in mod negativ asupra organismului femeii, mai ales in perioada sarcinii, fatul devenind o victima pasiva daca viitoarea mamica abuzeaza in mod regulat de alcool si tutun.
Consumul de alcool si tutun actioneaza in mod negativ asupra organismului femeii, mai ales in perioada sarcinii, fatul devenind o victima pasiva daca viitoarea mamica abuzeaza in mod regulat de alcool si tutun.

Nicotina si alcoolul trec permanent in perioada sarcinii din sangele mamei in circulatia fatului, afectandu-l. Dar s-a constatat ca si dupa nastere, in perioada in care nou-nascutul este hranit la san poate fi afectat de efectele nocive ale alcoolului si tutunului daca mama sa le consuma, deoarece alcoolul si nicotina trec si in laptele matern.

Alcoolul si tutunul ar trebui evitate de viitoarele mamici chiar din perioada de preconceptie, deoarece aceste vicii afecteaza fertilitatea si pot avea efecte negative asupra embrionului inca din primele saptamani de sarcina, uneori inainte ca sarcina sa fie diagnosticata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Efectele nefavorabile ale nicotinei si alcoolului asupra organismului mamei, dar mai ales asupra copilului cresc mult atunci cand acestea se asociaza, mama fiind consumatoare si de alcool, dar si de tutun. “Meniul” este complet atunci cand se alatura acestor vicii si “inofensiva” ceasca de cafea.

Care sunt efectele consumului de alcool in timpul sarcinii?

Copiii nascuti din mame care consuma alcool inainte de sarcina, in timpul sarcinii si dupa nastere pot avea diferite anomalii structurale si functionale.

Indiferent de ce tip de bautura acoolica consuma viitoarea mama, copilul nascut dintr-o astfel de mama poate avea diferite malformatii: anomalii ale dezvoltarii creierului si fetei, ale oaselor, afectiuni articulare- de aceea acesti copii incep sa mearga destul de tarziu, intarzierea dezvoltarii psihice si intelectuale (retard mental) sau anomalii ale sistemului nervos. Cu timpul, pe masura ce inainteaza in varsta, eventualele deficite ale copilului se pot accentua.

Astfel de copii se nasc cu greutate mica la nastere si insuficient dezvoltati, iar ritmul lor de crestere pe parcursul vietii este incetinit, mult diferit de al unui copil normal.

Cel mai bun mod de a trata efectele alcoolului asupra copilului il constituie prevenirea, prin stoparea acestui viciu pe parcursul sarcinii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri