Consumul de alcool si tutun actioneaza in mod negativ asupra organismului femeii, mai ales in perioada sarcinii, fatul devenind o victima pasiva daca viitoarea mamica abuzeaza in mod regulat de alcool si tutun.

Care sunt efectele tutunului consumat pe parcursul sarcinii?

Tutunul contine multe substante toxice rezultate in urma arderii tigaretelor, care afecteaza dezvoltarea armonioasa a fatului si viitoarea mama ce inhaleaza activ (fumeaza) sau pasiv (lucreaza sau frecventeaza locuri in care exista intens fum de tigara). De aceea, este bine ca pe timpul sarcinii gravidele sa evite locurile in care se fumeaza, cafenelele, barurile, locurile neaerisite si locurile special amenajate pentru fumat la serviciu.

Ca si alcoolul, fumul de tigara determina insuficienta dezvoltare a fatului, acesta nascandu-se cu greutate mica si luand foarte putin in greutate in comparatie cu un copil nascut dintr-o mama care a avut un stil de viata sanatos. De asemenea, malformatiile fatului sunt frecvente, iar riscul de nastere prematura este foarte ridicat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Daca copiii sunt supusi efectelor nocive ale fumului de tigara (se fumeaza in casa), s-a dovedit ca infectiile tractului repirator la acesti copii sunt mult mai frecvente, din cauza efectului iritant pe care il are nicotina asupra mucoasei aparatului respirator al copilului.

Atat alcoolul, cat si tutunul, consummate de gravida in timpul celor 9 luni de sarcina cresc riscul de avort spontan sau de aparitie a diferitelor probleme ale sarcinii.

Desi sanatatea fatului depinde in mod direct de stilul de viata al mamei din timpul sarcinii, sanatatea lui depinde si de sanatatea tatalui de dinainte de conceptie si din timpul acesteia. Barbatii care consuma mult alcool si tutun pot avea probleme de fertilitate si pot influenta negativ evolutia fizica si psihica a fatului.

Pentru a avea o sarcina si un bebelus sanatos, este recomandat ca atat mama, cat si tatal sa aiba un stil de viata cat mai sanatos, inainte, in timpul si dupa sarcina.

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri