La sfarsitul celei de-a doua luni de sarcina multe dintre viitoarele mamici incep sa se simta bine- poate ca neplacerile sarcinii s-au mai ameliorat ori au inceput sa constientizeze sarcina si sa fie incantate de aceasta.
La sfarsitul celei de-a doua luni de sarcina multe dintre viitoarele mamici incep sa se simta bine- poate ca neplacerile sarcinii s-au mai ameliorat ori au inceput sa constientizeze sarcina si sa fie incantate de aceasta.

Cum se dezvolta bebelusul?

De acum, micutul care se dezvolta inauntrul tau incepe sa se numeasca fat. El masoara intre 27 si 35 de milimetri si cantareste aproximativ 4 grame. Organele genitale ale viitorului bebelus incep incet, incet sa poata fi recunoscute.

Degetele de la picioruse sunt dezvoltate, ochii sunt deschisi, iar pleoapele incep sa protejeze ochisorii fatului.

Inima lui bebe incepe sa bata cu rapiditate la aproximativ 160 de batai pe minut.


Ce se intampla cu mama?

Pe masura ce corpul tau incepe sa se confrunte cu schimbarile, acum, la sfarsitul celei de-a doua luni de sarcina, incepi sa realizezi ca exista o viata, un bebelus care se dezvolta in pantecele tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Te confrunti cu aceleasi neplaceri ale sarcinii ca si pana acum, poate putin ameliorate. Balonarile si arsurile la stomac iti pot da mari batai de cap, iar urinarile din ce in ce mai frecvente, datorate compresiei vezicii urinare de catre uterul aflat in continua crestere, pot fi sacaitoare.

Sfaturi utile

Burtica ta creste continuu, asa ca ar fi util sa-ti masori diametrul abdominal cu un metru de croitorie si sa notezi valorile intr-un jurnal, pentru a putea vedea cu cat creste burtica in fiecare saptamana.

Nu rata consultatiile prenatale si respecta intocmai recomandarile medicului!

La fiecare masa nu trebuie sa-ti lipseasca fructele si legumele ce furnizeaza o cantitate suficienta de vitamine si minerale necesare dezvoltarii normale a fatului. De asemenea, sucurile naturale, preparate in casa sunt binevenite.

Relaxeaza-te, fa-ti timp pentru tine si tine-te departe de stesul zilnic, odihneste-te cat poti de mult, pentru ca si sanatatea psihica are un rol important in dezvoltarea armonioasa a sarcinii tale!

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri