Ecografia obstretica - morfologie fetala se face de regula la 20-22 saptamani in perioada sarcinii, nu ca mine la 7 luni, si sunt verificate urmatoarele la bebelusul din burtica:
1. Pol cefalic: calota craniana, orbite, ecou median, septum lucidum, ventricul lateral drept si cel stang, plex coroid, ventricul III, cerebel, talamusLichidul amniotic: ce rol are și ce este anormal

2. Coloana vertebrala
3. Torace: pulmon, cord (localizare, aspect de cord tetracameral, sept interventricular, sept interatrial, artera aorta, vena cava)
Distribuție de 10 a filmului-record „Perfetti Sconosciuti”,...

4. Abdomen: perete abdominal, stomac, rinichi stang, rinichi drep, vezica urinara
5. Placenta: topografie (fundica/anterioara/posterioara/lateral drepta/lateral stanga), grad de maturatie (0/I/II/III), distanta fata de orificiu intern al colului
6. Lichid amniotic: cantitatea (normala/in exces/redusa), indice amniotic (mm)
7. Biometrie fetala: DBP, LF, CC, CA, DAT.
8. Varsta gestationala: dupa biometrie, dupa DUM
9. Prezentatie : craniana pelvina/ transversa
10. Pozitie: stanga/ dreapta11. Sex: masculin/feminin
12. Greutatea estimativa fetala
13. Concluzii
Pentru ca am facut morfologia foarte tarziu, medicul nu a putut vedea extremitatile, adica mainile si picioarele. Am stat cu sufletul la gura pana cand am nascut. Am vrut sa nasc natural ca sa fiu sigura ca e in regula si sa-l vad cu ochii mei. Noroc ca era si insemnat cu un hemangiom, asa am fost sigura ca nu e schimbat cu altul. Acum sunt fericita, chiar daca au fost dureri la nastere. Le uiti imediat.
Autor: Delia Stefania Harcoveanu
Acest articol este un post preluat de pe blogul Deliei, Blog de mamica. De ce l-am publicat? Pentru ca blogul ei contine sfaturi utile pentru mamici. Ai si tu ceva de adaugat la acest articol? Te invitam sa faci acest lucru pe forum.
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?