Cateva din simptomele sarcinii nu sunt foarte obisnuite si de multe ori sunt confundate cu alte cauze sau patologii.
1. Epistaxis – sangerari nazale. Brusc ai hemoragii nasale repetate si nu stii care este motivul. Suspectezi o anemie, dar de fapt este de vina cresterea tensiunii arteriare si uscarea mucoasei nasale daotirta unor modificari hormonale care au rasunet si la acest nivel. Fa-ti un test de sarcina sa fii mai sigura.
2. Urinari frecvente atat ziua cat si noaptea – iti este din ce in ce mai sete, ai inceput sa consumi zilnic o cantitate mai mare de lichide si totodata te prezinti des la toaleta. Nu esti deshidratata si poate te gandesti la o infectie urinara. Insa cauza este reprezentata de cresterea in dimensiuni a uterului si de totalitatea modificarilor endocrine si renale pe care le suferi in timpul sarcinii. Oricum, chiar daca ai descoperit ca ai o sarcina, este bine sa controlezi daca nu exista si o infectie urinara simultana.
3. Insomnia – multe tinere cred ca atunci cand sunt insarcinate o cantitate mai mare de energie este consumata, astfel ar trebui sa se simta epuizate si sa aiba stari de somnolenta mai tot timpul. Insa in ciuda unor stari de epuizare care pot sa apara, unele femei insarcinate pot prezenta insomnie fie sub forma greutatii de a adormi, fie nu reusesc sa mai adoarma dupa o trezire in timpul noptii (spre exemplu pentru a merge la toaleta datorita urinarilor nocturne).
4. Tulburarile de tranzit si balonarile: constipatia poate sa apara si ea in cazul sarcinii, precum si eliminarile de gaze.
5. Secretiile vaginale: chiar daca menstruatia nu mai apare, secretiile vaginale pot deveni mai abundente pe tot parcursul sarcinii. Acest lucru nu este insa patologic, ci firesc.
Insa orice nelamurire ai avea si este insotita de intarzierea menstruatiei, fa un test de sarcina si intreaba medicul de familie daca unele simptome pe care le resimti s-ar putea datora prezentei sarcinii.
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:
4 lucruri de stiut despre alunite
Degenerescenta maculara duce la pierderea vederii
Noul studiu Hite despre sexualitatea feminina
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară