Mai ai putin si intri in cea de-a patra luna de sarcina. Timpul trece greu, dar in curand vei simti emotia si bucuria de a-ti tine micutul in brate.
Mai ai putin si intri in cea de-a patra luna de sarcina. Timpul trece greu, dar in curand vei simti emotia si bucuria de a-ti tine micutul in brate.

Cum se dezvolta bebelusul?

In aceasta saptamana viitorul bebelus cantareste aproximativ 140 de grame. Celulele sale adipoase incep sa se dezvolte, astfel ca grasimea incepe sa se depuna pe corp. Niciun alt organ nu se dezvolta spectaculos, deoarece aproape toate au inceput deja sa-si exercite functiile.

Desi ai impresia ca nu se intampla nimic nou, micutul tau poate acum sa fie mai speriat de zgomotele puternice. Asa ca, sfatul specialistilor este sa eviti locurile aglomerate si zgomotoase pentru a nu-i cauza neplaceri lui bebe. Relaxeaza-te, odihneste-te si asculta muzica linistitoare.

Ce se intampla cu mama?

Incepi sa transpiri mai mult, iar secretiile vaginale pot fi mai abundente in aceasta perioada. Poate ca vei observa o usoara congestie nazala (vei avea nasul infundat), dar nu trebuie sa fii speriata deoarece toate aceste semne si simptome vor disparea in scurt timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Burtica ta creste pe zi ce trece din cauza faptului ca uterul marit in dimensiuni este situat acum mai sus in abdomen.

Sfaturi utile

Vei avea nevoie de mai multe fluide, doarece cantitatea de sange necesara uterului si bebelusului este mai mare- uterul crescut in dimensiuni va avea nevoie de un volum crescut de sange, iar bebe va trebui oxigenat si hranit corespunzator.

Daca faci gimnastica pentru gravide vei observa ca obosesti mai repede si transpiri mai mult decat de obicei, asa ca este recomandat sa nu te epuizezi facand exercitii fizice grele.

Muzica clasica sau orice alt gen de muzica linistitoare iti poate fi de ajutor pe parcursul sarcinii. Ascultand muzica, tu si bebe veti fi mai relaxati. Vorbeste cu micutul din uter pentru ca acesta sa inceapa de pe acum sa-ti recunaosca vocea.

Kidz iti doreste sarcina usoara!

Un articol de Simona Prodanoiu

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri