Perioada sarcinii este una dificila, cu zile bune si rele, cu momente frumoase, dar si greturi si simptome specifice acesteia. O modalitate de a face cat mai placuta aceasta perioada speciala din viata unei femei este reprezentata de aromoterapie prin uleiuri esentiale.

Perioada sarcinii este una dificila, cu zile bune si rele, cu momente frumoase, dar si greturi si simptome specifice acesteia. O modalitate de a face cat mai placuta aceasta perioada speciala din viata unei femei este reprezentata de aromoterapie prin uleiuri esentiale.

Ce uleiuri esentiale sunt indicate in perioada sarcinii ?

In primul trimestru al sarcinii femeiea trebuie sa fie precauta , iar aromoterapia nu este indicata inca. Mai apoi, spre finalul celui de-al doilea trimestru de sarcina si in ultimul aromoterapia poate aduce numeroase beneficii femeii insarcinate.

Uleiurile esentiale nu trebuie folosite oricum, ci numai in dilutii care sunt de aproximativ 2%. Mai excat, la 100ml de apa puteti adauga cateva picaturi (2ml) de uleiuri esetiale, insa dilutia poate fi si mai mare, spre exemplu cateva picaturi de uleiuri esentiale intr-o cada cu apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC


Cele mai bune uleiuri esentiale in sarcina

Uleiul din lemn de trandafir : este foarte relaxand, aroma sa placuta combate stresul si totodata este antiseptic.

Mandarin : stimuleaza circulatia limfei, are efect calmant, sedativ, previne aparitia vergeturilor si totodata este antiseptic.

Lemn de santal : are usoare efecte sedative, relaxeaza, combate stresul, este antidepresiv, antiinflamator, antispastic si totodata amelioreaza cazurile de cistita aparute in timpul sarcinii.

Lavanda : vestitele uleiuri de lavanda sunt atidepresive, relaxante, elimina stresul, au efect antibiotic, analgezic, antiseptic si produc o stare de buna dispozitie.
Grepfrutul : astringent, regleaza functiile digestive, stimuleaza circulatia limfei si produce o stare de bunadispozitie.

Eucalipt : Antiinflamator, analgezic, antiviral, regleaza respiratia si elimina stresul.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Musetel : analgezic, antiseptic, previne spasmele, durerile de cap, durerile musculare si cele digestive.


Ce uleiuri sunt interzise in sarcina ?

Uleiurile care trebuie evitate in timpul sarcinii prezinta efecte care nu aduc beneficii femeii insarcinate, spre exemplu stimuland travaliul mai devreme decat ar trebui sa se produca. Aceste uleiuri sunt reprezentate de : uleiul de busuioc, cedru, scortisoara, isop, iasomie, ienupar, lamaita, de cuisoare, patrunjel, menta, rosmarin, cimbru, maghiran dulce, smirna, cimbru. Aceste uleiuri au efecte de subtiere a sangelui si pot produce contractii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri