In cazul celor care prezinta cicatrici pe uter (nastere prin cezariana, avorturi etc) sansa ca placenta sa incerce sa adere mai adanc la zona cicatriciala a uterului este mai mare.
Care sunt simptomele placentei accreta?
Din pacate placenta accreta nu prezinta o simptomatologie, astfel femeia gravida nu prezinta niciun simptom pana la nastere.
Cum se pune diagnosticul de placenta accreta?
Diagnosticul se pune doar in momentul sarcinii. Din pacate vilozitatile coriale nu pot fi observate prin ecografie, insa dupa structura peretelui uterului pot fi banuite, putandu-se observa mai bine la ecografie transvaginala. Insa nu se poate pune diagnosticul cu certitudine pana in momentul nasterii. Este bine ca suspiciunea sa fie ridicata prin investigatii ca mediul sa poata lua o atitudine favorabila pentru femeia gravida.
Tratamentul placentei accreta
Placenta accreta nu are tratament la momentul actual. Insa daca medicul suspicioneaza posibila existenta ii va recomanda femeii gravide sa faca repaus si sa se alimenteze corect pentru o dezvoltare cat mai buna si mai rapida a copilului, caci placenta accreta se asociaza frecvent cu nasterile premature. La nastere, pentru ca placenta este prea adanc inserata, prezinta dificultati mari in eliminarea acesteia, soldandu-se cu hemoragii masive. Daca situatia este foarte serioasa, se vor lua masuri pana la excizia totala a uterului, sau a unei portiuni din acesta (atunci cand este focala). Pentru mamele care doresc sa mai aiba copii, unii medici lasa placenta in interiorul uterului. Acest lucru este posibil doar la pacientele stabile, insa exista riscul de sangerari tardive.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară