Sarcina cu ou clar este o cauza frecventa de avort si mai este denumita si pierdere timpurie de sarcina perntru ca desi ovulul fecundat se xezvolta, totusi dezvoltarea mebrionara este oprita.

Sarcina cu ou clar este o cauza frecventa de avort si mai este denumita si pierdere timpurie de sarcina pentru ca desi ovulul fecundat se dezvolta, totusi dezvoltarea embrionara este oprita.

Care sunt simptomele sarcinii fara embrion?

Sarcina neembrionata debuteaza cu simptomatologia unei sarcini normale, si anume stare de oboseala, pofta de mancare, cresterea consumului alimentar, sete, urinari frecvente, greturi, marirea si intarirea sanilor, acestia din urma devenind durerosi. Insa in general dupa sase saptamani sau chiar mai devreme este posibil sa va vina menstruatia, pentru ca in lipsa de embrion sacul gestational inceteaza sa se dezvolte, asadar si hormonii secretati de placenta vor avea concentratii mai mici. Acest fapt face posibila aparitia unei menstruatii care de obicei are caractere diferite, culoare maronie, poate sa apara ca o pata pe slip, asociind crampe abdominale. Poate ca in acest moment s-a produs chiar avortul spontan, insa de obicei femeile nu au rabdare pana cand acesta se produce, avortul spontan reprezentand un motiv puternic de stres.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Cum se pune diagnosticul de sarcina neembrionata?

De obicei femeia observa intarzierea menstruatiei sau din contra, pete sangerii pe slip, insa testul de sarcina este pozitiv (datorita hCG secretat de placenta - hormonul gonadocorionic). Medicul specialist este insa cel care pune diagnosticul de sarcina fara embrion in urma unei ecografii pelvine unde observa "oul clar" - sacul embrionar lipsit de embrion.

Care sunt cauzele sarcinii cu ou clar?

Cauzele sunt considerate a fi reprezentate de anomalii cromozomiale ale oului fertilizat.

Cum se sfarseste sarcina neembrionata?

In mod normal aceasta se poate sfarsi printr-un avort spontan ce nu pune in pericol sanatatea (fizica) a femeii si acesta are loc la aproximativ o luna si jumatate, poate mai tarziu. Insa de cele mai multe ori pentru femeie este foarte stresant sa ramana in asteptarea acestui "final" astfel ca cere ajutorul medicului. Acesta poate induce avortul fie prin utilizarea unor medicamente, prin avort prin aspiratie sau tehnica D&C (dilatatie si chiuretaj).

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Poti ramane din nou insarcinata?

Da, chiar de la prima menstruatie, insa medicii recomanda de la a doua. De obicei sarcina fara ou nu ridica riscuri pentru a doua sarcina ulterioara, insa atunci cand au fost mai multe sarcini neembrionate consecutiv medicul va cere analize si investigatii pentru a afla care este cauza acestor manifestari. In general sarcina neembrionata este accidentala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri