IN ACEST ARTICOL:
Sarcina reprezinta o perioada delicata pentru orice femeie, modificarile hormonale specifice care au loc in timpul sarcinii crescand sensibilitatea femeii insarcinate, aceasta devine mai sensibila si toate trairile sale sunt mai accentuate. Astfel, femeia gravida este mai sensibila in fata stresului si mai vulnerabila, comportamentul se poate schimba de la un moment la altul, starile anxioase si depresive devin mai accentuate.
Teama pentru cariera. Aceasta teama este una importanta si este chiar unul din motivele de baza pentru care multe cupluri nu fac copii sau ii fac la varste tarzii. Din pacate in unele situatii temerile sunt chiar reale, dar trebuie sa va ganditi ca nu sunteti singure in viata, ca aveti alaturi un partener care va iubeste si va vasustine si alaturi de care puteti intemeia o familie care sa va aduca fericirea si implinirea in suflet. Nasterea unui copil este un moment deosebit de frumos si merita trait mai mult decat mentinerea unui post.

Teama pentru modificarile corporale care pot ramane si dupa nastere cuprinde multe femei. Nu trebuie sa va ingrijorate de kilogramele in plus pe care le luati pe timpul sarcinii, dupa nastere estista metode de recuperare si exercitii care va vor ajuta sa va recapatati ulterior silueta.

Cu cat va apropiati mai mult de momentul nasterii apar temeri noi, cum ar fi cele ale nasterii premature si cele legate de nastere ca proces in sine. Va precoupa mai mult modul in care puteti naste (natural, in apa, prin cezariana etc.) precum si durerile pe care le veti simti, modalitati prin care le-ati putea diminua precum masajul perineal etc. Sunt normale aceste temeri insa nu trebuie sa va copleseasca, ganditi-va ca nu sunteti singurele femei aflate in asemenea situatie si nici primele, iar pozitivismul intotodeauna ajuta. Discutati cu partenerul si cu medicul vostru despre aceste temeri, va veti linisti.

Mai sunt cazuri particulare care pot duce la anxietate in timpul sarcinii si care pot necesita chiar terapie, cum este cazul femeilor care au urmat tratamente pentru fertilitate sau cele care au pierdut o sarcina. Acestea sunt situatii foarte delicate si respectivele femei au nevoie de multa sustinere atat din partea partenerului, cat si din partea unui medic specialist. Pana la urma, au facut tot ce au putut.

In cercati sa va bucurati de toate momentele din timpul sarcinii, sa vorbiti cu bebelusul inca din saptamanile de cand i se dezvolta auzul (saptamanile 23-25), sa ii cititi, sa va jucati cu el atunci cand incepe sa miste manutele si piciorusele, pur si simplu sa va bucurati de perioada sarcinii caci, in fond, este una dintre cele mai impresionante momente din viata unei femei precum si din viata de cuplu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri