Saptamana 27 de sarcina este impresionanta pentru tine din mai multe motive, unul dintre ele ar fi ca odata cu aceasta saptamana intri in ultimul trimestru de sarcina. Probabil ca acum te gandesti mai mult la faptul ca momentul nasterii se apropie vertiginos si este posibil ca din aceasta pricina sa devii usor anxioasa, insa nu este cazul sa te temi. Un alt motiv pentru care aceasta saptamana este deosebita este ca poti asculta, alaturi de medic, bataile inimii bebelusului tau. Ai observat ce repede ii bate inima, cu o frecventa de 120-160 de batai pe minut? Frecventa batailor inimioarei lui este aproape de doua ori mai rapida decat a ta.

Uterul a ajuns deja cu 5 centimetri deasupra ombilicului si continua sa creasca, iar pielea este intinsa si tinde sa se usuce. Datorita uscaciunii s-ar putea sa simti mancarimi, insa nu te scarpina ci foloseste produse de hidratare special destinate gravidelor sau unge burtica cu ulei de masline si suc de lamaie, aceasta simpla reteta te va ajuta sa elimini cat mai mult riscul vergeturilor. Sanii devin tot mai tensionati si sunt recomandate sutienele pentru gravide pe care poti sa le porti si noaptea daca te ajuta.

Pentru ca uterul creaza o presiune din ce in ce mai mare pe vezica urinara s-ar putea ca uneori sa ai o usoara incontinenta urinara, mai ales cand stranuti sau tusesti. Trebuie sa te hidratezi suficient si sa mananci corespunzator pentru ca bebeluslui sa nu-i lipseasca nutrientii necesari dezvoltarii. Medicul s-ar putea sa iti faca unele investigatii, cum ar fi in cazul in care ai Rh negativ sau sa iti ceara probe de urina pentru a vedea din timp o eventuala preeclampsie. Trebuie sa ai grija de tine fiindca incepand cu aceasta saptamana esti mai predispusa infectiilor urinare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Un articol de Iulia Dibu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri