IN ACEST ARTICOL:
Incepand cu aceasta saptamana deja va puteti acomoda cu ritmul somn-veghe al micutului pentru ca acesta incepe sa aiba un program in care ii place sa doarma. Uterul creste mult in dimensiuni si ar trebui deja sa incepi sa te pregatesti pentru nastere.

Incepand cu aceasta saptamana deja va puteti acomoda cu ritmul somn-veghe al micutului pentru ca acesta incepe sa aiba un program in care ii place sa doarma. Uterul creste mult in dimensiuni si ar trebui deja sa incepi sa te pregatesti pentru nastere.

Saptamana 28: Ce face bebe in burtica?

Bebe este inca in crestere, insa trebuie sa aflii ca se dezvolta forte mult creierul in aceasta perioada si scizurile incep sa fie din ce in ce mai bine definite. Unii cercetatori afirma ca incepand cu aceasta saptamana bebelusii chiar reusesc sa viseze, insa ce anume ar putea visa acestia este teribil de greu de imaginat. Lui bebe ii place sa doarma, are un program deja in care face acest lucru si pentru ca simtul gustativ i s-a dezvoltat foarte mult adora sa tina degetul mare in gura. Pleoapele i s-au dezvoltat complet, la fel si ochii si aude foarte bine, astfel ca iti va recunoaste vocea mai tarziu.

Bebe are acum 900 de grame si aproximativ 35 de centimetri. Obisnuieste sa mai sughita din cand in cand fiindca inca invata functiile digestive, iar la nivelul tubului digestiv incep sa i se secrete enzimele care il vor ajuta mai tarziu sa digere laptele. Se misca din cand in cand, dar cred ca te-ai obisnuit cu acest lucru din timpul saptamanilor trecute. Plamanii lui inca se mai dezvolta dar ar putea supravietui chiar si in cazul unei nasteri premature sub o stricta observatie medicala. Creierul lui este deosebit de activ si incep sa se formeze un mare numar de sinapse.

Cum se simte mamica in saptamana 28 de sarcina?

Probabil ca gandul nasterii se abate in mintea ta din ce in ce mai des. Burtica este destul de mare, a ajuns la jumatatea distantei dinte stern si ombilic si continua sa creasca. Este momentul sa pregatesti detalii de care vei avea nevoie la nastere, sa cumperi hainute pentru bebe si diverse accesorii, jucarii, carucior, patut, sa incerci sa ii amenajezi macar putin camera si este indicat sa faci toate acestea acum pentru ca inca mai poti. Mai tarziu iti va fi destul de dificil sa te misti si nu ai vrea sa treci prin stresul nepregatirii. Daca nu ai inceput inca, este cazul sa mergi la cursuri de pregatire pentru nastere.

Pentru ca uterul este destul de mare in aceasta perioada sunt frecvente starile de constipatie, arsurile gastrice si stari de voma, respiratia este mai rapida si ai uneori senzatie de sufocare, iar la baie pentru urinare vei merge destul des.

Vei simti crampe musculare si vei obosi tot mai frecvent, de aceea se recomanda mai multa odihna. Vizitele la medic vor fi mult mai dese.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri