Te apropii din ce in ce mai mult de momentul nasterii si asta te poate nelinisti, mai ales cand vezi ca deja nu mai poti face multe lucruri, activitatile zilnice se limiteaza din ce in ce mai mult fiindca obosesti tot mai usor, tu cresti in greutate alaturi de micutul pe care il porti in burtica, insa o atitudine pozitivista te poate ajuta sa treci mai usor peste toate aceste greutati normale intr-o sarcina. Daca te sperie gandul unei nasteri premature, vorbeste cu medicul tau pentru a te linisti. Aceasta saptamana este insa si frumoasa, in ciuda tuturor simptomelor pe care le vei resimti, pentru ca legatura ta cu puiutul trebuie sa fie din ce in ce mai stransa, sa ii vorbesti mai des, sa il atingi cand intinde o manuta sau un piciorus rin uter, fiindca acum creierul sau, inca intr-o dezvoltare rapida, poate interpreta mult mai bine tot ceea ce se intampla in jurul sau si chiar constientizeaza, dupa cum afirma specialistii.

Te apropii din ce in ce mai mult de momentul nasterii si asta te poate nelinisti, mai ales cand vezi ca deja nu mai poti face multe lucruri, activitatile zilnice se limiteaza din ce in ce mai mult fiindca obosesti tot mai usor, tu cresti in greutate alaturi de micutul pe care il porti in burtica, insa o atitudine pozitivista te poate ajuta sa treci mai usor peste toate aceste greutati normale intr-o sarcina. Daca te sperie gandul unei nasteri premature, vorbeste cu medicul tau pentru a te linisti. Aceasta saptamana este insa si frumoasa, in ciuda tuturor simptomelor pe care le vei resimti, pentru ca legatura ta cu puiutul trebuie sa fie din ce in ce mai stransa, sa ii vorbesti mai des, sa il atingi cand intinde o manuta sau un piciorus prin uter, fiindca acum creierul sau, inca intr-o dezvoltare rapida, poate interpreta mult mai bine tot ceea ce se intampla in jurul sau si chiar constientizeaza, dupa cum afirma specialistii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Saptamana 30 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe are acum in jur de 38 de centimetri si 1300 de grame, continuand sa creasca. Creierul sau se dezvolta in continuare cu o viteza foarte mare si a ajuns sa controleze deja sistemul respirator, antrenand plamanii pentru respiratie, precum si pe cel digestiv, dar si partile senzoriale precum auzul, vazul. Bebe vede foarte bine si invata in aceasta saptamana sa focalizeze, fiind capabil chiar sa vada ceea ce se intampla in uter in jurul lui, mai ales daca se afla o sursa de lumina.

Bebe are deja un program de somn si veghe bine stabilit iar tu probabil ca il cunosti deja, iar daca nu, din aceasta saptamana cu siguranta vei sti cand bebe doarme si cand este treaz. Este din ce in ce mai jucaus si deja incepe sa se pozitioneze pentru nastere, sa se aseze cu capul in jos, insa deocamdata doar isi sprijina capsorul pe oasele tale pelviene. Daca se intampla sa se nasca prematur, sansele sale de supravietuire sunt foarte mari, el fiind capabil deja sa respire, ajutat de aparatura medicala. Bebe te aude in aceasta perioada si constientizeaza unele aspecte care se intampla in jurul lui, la baiatel testiculele incep sa coboare in scrot, iar daca este fetita clitorisul este mare si proeminent pentru ca nu este inca acoperit de labii.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Saptamana 30 de sarcina: Cum se simte mami?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri