Te aflii deja in a opta luna de sarcina iar momentul nasterii este din ce in ce mai aproape. Fizic te simti bine, nu apar simptome noi in afara celor cu care probabil te-ai obisnuit deja. Trebuie insa sa fii destul de atenta la modificarile corpului tau, pentru a putea sesiza orice ar putea sa nu fie in regula. Esti aproape de momentul nasterii, de aceea s-ar putea sa te sperii cand vei avea contractii, desi in cele mai multe cazuri acestea sunt normale.
Saptamana 32 de sarcina: Cum se simte mamica?

Probabil gandurile nasterii nu-ti prea dau pace. Dealtfel, nici cu somnul nu stai prea bine, pentru ca iti va fi destul de greu sa iti gasesti pozitia in care te poti relaxa. Este indicat sa te asezi pe cat mai multe perne pentru a gasi o pozitie cat mai confortabila.

Picioarele se umfla ca de obicei, iar respiratia te poate supara uneori, dar probabil ca stii deja ca daca iti modific pozitia poti respira apoi mai bine. Arsurile gastrice persista, la fel si constipatia. Daca insa alaturi de hemoroizi, unele sangerari gingivale si umflarea picioarelor (semn de usoara hipertensiune venoasa) ti se umfla fata, ai stari de greata si chiar voma, dureri de cap, stare de ameteala, este bine sa te prezinti la medic caci s-ar putea sa suferi de preeclampsie. Secretiile vaginale sunt mai abundente (leucoree) si contractiile de tip Braxton Hichs sunt mai numeroase si uneori te poti speria. Pentru a nu le confunda cu contractiile travaliului trebuie sa stii ca aceste contractii nu sunt foarte puternice, nu dureaza foarte mult, chiar daca se repeta, intervalele la care apar tind sa scada si intensitatea lor la fel pana la disparitie, apoi un nou puseu poate sa apara la un interval de timp. In cadrul contractiilor adevarate, cele ale travaliului, acestea devin din ce in ce mai dese, mai puternice, nu par sa scada deloc in intensitate si nu dispar daca schimbi activitatea pe care o faceai la aparitia lor, asa cum se intampla in cazul contractiilor de tip Braxton Hichs.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Vorbeste des despre sarcina, te ajuta sa iti eliberezi starile de tensiune si comunica mult cu partenerul, momentul nasterii se apropie si probabil ca uneori iti este teama, desi totodata ai vrea sa se termine acest episod gestational si sa iti tii in sfarsit bebelusul in brate, sa te joci cu el.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri