O femeie insarcinata trebuie obligatoriu sa isi revizuiasca stilul alimentar, uneori schimbarile alimentare fiind chiar foarte diferite de regimul precedent sarcinii. Sunt multe zvonuri care circula intre gravidute, insa cu precadere as dori sa constest unul, si anume acela cu privire la cura de slabire in sarcina. Este firesc ca odata cu sarcina sa luati in greutate, insa in niciun caz nu trebui sa urmati o cura, primele luni de dezvoltare ale copilului fiind esentiale pentru sanatatea sa, acestea dand cele mai grave malformatii, incompatibile cu viata. Cu cat varsta gestationala este mai mare, cu atat gravitatea unor posibile malformatii este mai mica. Totodata in primele luni de sarcina organismul vostru se adapteaza cu noul statut, asadar nevoile de vitamine, minerale si alti nutrienti sunt maxime. Urmarile unei cure de slabire pe timpul sarcinii pot fi cu adevarat tragice.
Dieta unei femei insarcinate trebuie sa fie foarte variata, bogata in vitamine si minerale, mai ales in proteine, fier, calciu, acid folic si Vitamina D. Pe parcursul sarcinii femeia poate lua in greutate in mod normal pana la 15 kilograme. Nu este cazul sa va ganditi acum la o cura de slabire, aveti tot timpul dupa sarcina.
Dieta in sarcina
Dieta in prima luna de sarcina
In sarcina nu este indicat consumul excesiv de sare, caci creste riscul de hipertensiune arteriala, dar nici produsele din carne insuficient preparata termic, cu carne cruda, caci riscati infectii bacteriene si mai ales parazitare; la fel nu consumati lapte nepasteurizat sau nefiert ori alte produse lactate din lapte crud (iaurt) caci asemenea riscul de infectivitate cu paraziti este mare, dar si cu alte tipuri de microorganisme, de exemple cele care dau TBC (tuberculoza – laptele poate fi infectat cu bacili). Consumati fructe si legume dar numai dupa o atenta spalare. Rechinul, macroul, dar si alti pesti de apa dulce ar treui sa-i evitati caci contin in carne cantitati mari de mercur care predispun copilul la malformatii congenitale.
Dieta in a doua luna de sarcina
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară