Saptamana 33 de sarcina va aduce si mai aproape de nastere. De acum in colo veti lua in fiecare saptamana aproximativ 450 de grame in greutate, aceasta datorita cresterii rapide a micutului, care acapareaza cam jumatate din greutatea pe care o iei saptamanal. Se spune ca daca ai tripleti, poti naste in saptamana aceasta.
Saptamana 33 de sarcina: Ce face bebe in burtica?
Bebe cantareste acum 2000 de grame si are aproximativ 41 de centimetri. Continua sa acumuleze grasime sub piele, iar daca este baiat testiculele sale trebuie sa fi coborat deja in scrot. Daca acest proces nu s-a produs, nu va speriati, uneori testiculul coboara dupa nastere, dar normal este ca acest lucru sa se produca in primul an de viata.Tot in aceasta saptamana bebe are perisor pe cap, mai des sau mai putin des. Se spune ca micutii care au parul foarte des la nastere nu este obligatoriu sa il aiba la fel si la maturitate, dar cei care il au rar, tot rar il vor avea si la maturitate.
Pielea isi schimba culoarea de la rosu la roz. Continua sa inghita lichid amniotic schitand digestia si urinarea, la fel sughitand si antrenandu-si plamanii pentru respiratia in aer. Deasemenea micutul se pregateste de nastere si depoziteaza fier in ficat. Isi tot schimba pozitia, apropiindu-se cat mai mult de cea din nastere. Este suficient de dezvoltat sa supravietuiasca daca se naste prematur.
Saptamana 33 de sarcina: Cum se simte mamica?
In fiecare saptamana de acum in colo vei creste mult in greutate, cam aproximativ jumatate de kilogram saptamanal, ceea ce te va obosi. Mainile si picioarele incep sa doara si articulatiile sa amorteasca, de aceea trebuie sa te odihnesti des, mai ales daca lucrezi cu bratele. Poti avea insomnii, desi ai nevoie de odihna acum, pentru ca dupa nastere tarziu vei reusi sa te mai odihnesti. Indicat este sa respecti alimentatia pe care medicul ti-o recomanda, iar acesta te va chema din ce in ce mai des la consultatii. Poti simti cateodata contractii, dar acestea nu reprezinta contractiile de nastere decat daca se accentueaza din ce in ce mai mult si devin tot mai frecvente, nedand semne ca urmeaza sa dispara nici la schimbarea activitatii sau pozitiei.
Este posibil sa ti se rupa apa, lucru pe care foarte putine femei il sesizeaza, confundand aceasta cu o eliminare de urina cum se intampla frecvent in aceasta perioada pentru ca uterul este foarte mare si apasa pe vezica urinara. Este indicat sa te relaxezi din ce in ce mai mult si bagajul pentru nastere sa fie pregatit.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară