Te aflii deja in a opta luna de sarcina iar momentul nasterii este din ce in ce mai aproape. Fizic te simti bine, nu apar simptome noi in afara celor cu care probabil te-ai obisnuit deja. Trebuie insa sa fii destul de atenta la modificarile corpului tau, pentru a putea sesiza orice ar putea sa nu fie in regula. Esti aproape de momentul nasterii, de aceea s-ar putea sa te sperii cand vei avea contractii, desi in cele mai multe cazuri acestea sunt normale.

Te aflii deja in a opta luna de sarcina iar momentul nasterii este din ce in ce mai aproape. Fizic te simti bine, nu apar simptome noi in afara celor cu care probabil te-ai obisnuit deja. Trebuie insa sa fii destul de atenta la modificarile corpului tau, pentru a putea sesiza orice ar putea sa nu fie in regula. Esti aproape de momentul nasterii, de aceea s-ar putea sa te sperii cand vei avea contractii, desi in cele mai multe cazuri acestea sunt normale. Contractiile uterine devin din ce in ce mai dese pentru ca uterul se pregateste pentru momentul nasterii, insa va trebui sa inveti sa faci diferenta intre acestea si cele care cu adevarat apartin travaliului.


Saptamana 32 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe e mare deja, a crescut si culmea, inca mai creste, avand acum 1800 de grame si 40-40.5 centimetri. Arata ca un nou-nascut, desi pielea este inca rosiatica. Cordonul ombilical este inconjurat de un lichid mai dens care il ajuta sa alunece pe langa copil, astfel incat micutul sa nu-l loveasca in timpul miscarilor sale.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Bebe este mai linistit, vei vedea ca se mica mult mai rar pentru ca nu prea mai are loc in uter. Majoritatea organelor sunt complet dezvoltate, rinichii exersand filtrarea urinii si eliminarea acesteia in uter, plamanii repeta procesul respiratiei iar creierul este in continua dezvoltare, la fel si organele de simt care isi tot finiseaza capacitatile. Specialistii sustin ca micutul doarme mai mult si viseaza in marea majoritate a timpului in care doarme. Nascut la aceasta varsta, copilul are mari sanse de supravietuire, insa are nevoie de incubatie mai ales pentru ca nu isi poate regla inca singur temperatura corporala, neavand inca destula grasime. Grasimea subcutanata continua sa se dezvolte pana la nastere, copilul nou-nascut prezentand in tesuturile sale si grasime bruna, un tip de grasime inalt calitativa care elibereaza o mare cantitate de energie calorica si care urmeaza sa dispara dupa nastere, odata cu maturizarea proceselor de autoreglare a temperaturii corporale.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Specialistii considera ca in aceasta perioada copilului i s-au dezvoltat foarte bine si simturile tactile, putand sesiza caldura in jurul lui. Spre exemplu specialistii afirma ca daca aplici pe burtica un prosopel caldut ai putea simti o mica lovitura ca raspuns al micutului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri