Momentul nasterii poate fi foarte aproape iar bebe a coborat deja in pelvis, astel ca simti o presiune destul de mare in bazin. Emotiile nasterii nu iti dau pace si este firesc sa te simti astfel, nerabdatoare sa il tii pe bebe in brate dupa atata vreme de sarcina.

Momentul nasterii poate fi foarte aproape iar bebe a coborat deja in pelvis, astel ca simti o presiune destul de mare in bazin. Emotiile nasterii nu iti dau pace si este firesc sa te simti astfel, nerabdatoare sa il tii pe bebe in brate dupa atata vreme de sarcina.


Saptamana 38 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe se pregateste sa iasa si de obicei se pozitioneaza cu capul in pelvis, intre oasele pelviene care il protejeaza, iar tu simti o mare presiune, car si cum ar vrea sa iasa. La primipare insa (gravidute aflate la prima sarcina) este posibil ca bebe sa se “angajeze” tarziu, chiar in momentul nasterii.

Este posibil ca bebe sa aiba par de cativa centimetri in cap. Bebe poate sa aiba o culoare a parului diferita de aparintilor, de exemplu parintii sa aiba parul negru, iar bebe sa aiba parul roscat sau chiar blond. Culoarea parului i se va modifica in timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Ochii bebelusului deasemenea se pot schimba. Doar daca sunt caprui, nu se vor mai schimba, insa de exemplu daca sunt albastri sunt sanse mari sa se schimbe culoarea acestora in timp.

Bebe are toate organele dezvoltate si este gata sa cunoasca lumea. Plamanii urmeaza sa functioneze imediat ce ia contact cu aerul, doar creierul se va dezvolta si dupa nastere, la fel si organele genitale.

Saptamana 38 de sarcina: Cum se simte mamica?

Te simti destul de grea si poate chiar ai luat in greutate intre 11 si 13 kilograme, poate chiar mai mult. Bebe este si el destul de greu, avand aproximativ 3,200 kilograme si 52 de centimetri. Greutatea si lungimea bebelusului difera de la o mamica la alta, fiind importanti si factorii genetici.

Esti destul de greoaie si trebuie sa fii atenta la hipertensiunea specifica gestatiei, astfel ca este normal sa ti se umfle picioarele, insa daca ti se umfla si mainile, fata si ai dureri mari trebuie neaparat sa contactezi medicul, indiferent de ora. Aceasta hipertentiune indusa de sarcina, numita si preeclampsie sau toxemie gravidica, poate fi periculoasa pentru ca il priveaza pe bebe de oxogen si nutrieni, astfel ca micutul poate scadea in greutate pana la nastere. Tratata din timp, preeclampsia nu ridica probleme nici pentru mamica, nici pentru bebe.

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri