Saptamana 40 de sarcina poate fi chiar ultima, caci bebe este foarte aproape sa se nasca. Probabil sunteti nerabdatoare sa va vedeti bebelusul si totodata probabil ca simtiti o usoara teama cu privire la momentul nasterii.

Saptamana 40 de sarcina poate fi chiar ultima, caci bebe este foarte aproape sa se nasca. Probabil sunteti nerabdatoare sa va vedeti bebelusul si totodata probabil ca simtiti o usoara teama cu privire la momentul nasterii.


Saptamana 40 de sarcina: Ce face bebe in burtica?

Bebe este gata sa cunoasca lumea! Are in jur de 50 de centimetri, iar greutatea lui variind intre 2,900 si 3,550 kilograme, fetitele fiind mai mici. Organele sale sunt dezvoltate si bebe este gata sa se nasca.

El se aseaza cu capul in pelvis, ceea ce iti creaza un disconfort, te duci mai des la baie, iar cand bebe se misca iti poate declansa dureri. Lichidul amniotic este mai albicios, mai laptos, pentru ca vermixul – stratul ce acopera bebelusul – se desprinde acum de acesta, in urma lui formandu-se piele.


Saptamana 40: Cum se simte mamica?

Te simti nerabdatoare sa iti tii bebelusul in brate si poti fii mandra ca ai ajuns la finalul sarcinii. Daca nu se intampla sa nasti saptamana aceasta, nu iti face griji, medicii considera o sarcina intarziata abia dupa saptamana 42.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Bagajul de nastere trebuie sa fie gata, toate pregatirile de nastere sa fie deja finalizate, caci nu se stie cand se pot rupe membranele. Te simti greoaie, colul uterin este coborat si usor dilatat, iar bebe este gata sa iasa.

Bebe are dimensiuni destul de mari, astfel ca atunci cand se misca iti poate provoca dureri. Sanii sunt mari si gata sa secrete laptele, daca nu chiar s-a produs aceasta secretie de ceva vreme. In general primiparelor (femeile aflate la prima sarcina) le pot secreta sanii abia din momentul nasterii.

Simti nevoia sa mergi des la toaleta si orice contractie uterina te poate emotiona, crezand ca a venit momentul.

Care sunt semnele nasterii?

Semnele ca nasterea se apropie:
- respiratia devine mai usoara, bebe este deja pregatit sa iasa si nu mai apasa pe diafragma, astfel respiri mai usor.
- Apar contractii uterine nedureroase;
- Tulburari de somn: insomnie sau somnolenta;
- Coborarea colului uterin

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri